Vágólapra másolva!
A Bild információi szerint a Bayern München 180 millió márkáért (22,5 milliárd forint) eladta 2005 nyarára elkészülő új, hipermodern stadionja névhasználati jogát az Allianz biztósító-társaságnak. Az Allianz 15 évre (plusz öt év opció) adhatja nevét a valószínűleg Allianz Arena névre keresztelendő létesítménynek.

A Bayern és az 1860 München közös új otthona 500 millió márkába (62,5 milliárd forint) kerül majd. Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke szerint a világ legszebb stadionja lesz a Fröttmaning kerületben felépülő pálya, amely a 2006-os németországi világbajnokság egyik fő helyszíne lesz, vélhetően a döntőt is itt játsszák majd.

A szerződés értelmében az első öt évre járó összeget - 60 millió márkát - előre, egy összegben odaadja a biztosító, részt vállalva az építési költségekben. Az első kapavágást január végén teszik meg az építkezésen.

Hasonló volumenű névszponzori szerződés ismeretlen a Bundesligában, a hamburgi Volkspark-stadion - ma már AOL-Arena - névadója, az AOL internetes világcég például csak öt évre kötelezte el magát, évi hatmillió márkáért.

Ajánlat:

A Deutsche Post lesz a Bayern új főszponzora

Ch. Gáll András