Vágólapra másolva!
Elfogadta a fővárosi ajánlatot Makray Balázs, a DVSC Labdarúgó Rt. ügyvezető igazgatója, és a jövőben az Eb 2008 Kft. projekt menedzsereként dolgozik tovább. A DVSC új ügyvezető igazgatója minden bizonnyal Szilágyi Sándor egykori FIFA-játékvezető lesz.

Makray Balázs sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy január 31-ei határidővel felbontja határozatlan időre szóló szerződését, és február elsejétől hazánknak a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságra készülő pályázatát koordinálja.

Makray egy ötfős csapat vezetője lesz, feladata pedig az, hogy vezetésével Magyarország olyan pályázatot adjon be, amely esélyt teremthet a kontinensviadal megrendezésére. A sportvezető szerint egyébként hazánknak jók a kilátásai, s reális lehetőség van arra, hogy az új évezred első évtizedének utolsó Eb-jét Magyarország kapja meg. A pályázatot május 31-ig kell elkészíteni, az UEFA pedig decemberben dönti le, melyik ország adhat otthont az Eb-nek. Makray cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint azért kell távoznia a DVSC-től, mert annak többségi tulajdonosa nem tart igényt a munkájára.

Már csak formalitásnak tűnik, hogy ki lesz a távozó Makray utódja. Ezt a posztot minden bizonnyal Szilágyi Sándor Debrecenben élő egykori FIFA-játékvezető töltheti be. A végső döntést ebben a kérdésben a részvénytársaság január 16-ai közgyűlésén mondják ki.

Korábban:

Makray Balázs távozik Debrecenből

Takács Tibor