Vágólapra másolva!
Akár a Kispest-Honvéd olaszországi edzőtáborába is a csapattal tarthat Vladislav Zvara, a 1. FC Kosice 25-szörös szlovák válogatott labdarúgója, aki legutóbb kölcsönben a Ruzomberok együttesét erősítette. Már csak azért is, mert a kassai labdarúgóklubnál megjelentek a végrehajtók.

A legfrissebb hírek szerint február elején Olaszországban edzőtáborozik a Kispest-Honvéd labdarúgócsapata, ahol többek között a Perugiával is megmérkőzik Détári Lajos csapata. Az együttessel tarthat az a Vladislav Zavara, aki korábban a Tatran Presov és a Kosice játékosaként 25 alkalommal öltötte magára a nemzeti mezt. A labdarúgó állítólag a héten próbajátékra érkezik Kispestre, akkor derül ki, szükség van-e a játékára. Tény, hogy nem lehet csúcsformában, ha az idei szezonban mindössze három bajnokin jutott szóhoz.

Igaz, akár a körülményekre is rá lehet fogni a dolgot. A pozsonyi Új Szó úgy értesült, hogy kedden megjelentek a kassai csapatnál a végrehajtók, és minden mozdítható érteket elvittek a stadionból. Az olasz klubtulajdonos (vagy inkább szélhámos?), Gianni Borriero, aki alig egy évvel ezelőtt Julius Rezestől vette meg az együttest, csak hitegette a kelet-szlovákiaiakat, merész terveiből semmi sem valósult meg. Pár hónap alatt a szakadék szélére sodródott a szakosztály. A játékosok több mint fél éve nem kaptak fizetést, a pénzhiány miatt teljesen működésképtelen a szakosztály, a szuperligás keretben jelenleg mindössze hat játékos található. A kassai vállalkozók úgy döntöttek a közelmúltban, hogy megmentik a szebb napokat látott, Bajnokok Ligájában is szerepelt élvonalbeli csapatot. A Vladimír Markovic köré tömörülők egy csoportja tárgyalásokat kezdett a kassaiakat igencsak becsapó Borrieróval, s a legfrissebb hírek szerint a sokáig bujkáló olasz sportvezető körülbelül egy hét múlva adná el a kassaiaknak a romjaiban heverő, fizetésképtelen klubot. Hogy körülbelül mennyiért, azt egyelőre senki sem tudja.

Korábban:

Újabb román válogatott Kispesten

Pincési László