Vágólapra másolva!
A Ferencváros saját nevelésű futballistájaként Hrutka János nem tudja elképzelni, hogy idehaza más csapatban szerepeljen. Ennek örülnek is a Fradiban, meg nem is, hisz mint köztudott, egyedül a védő járandóságát nem vállalta át Várszegi Gábor tulajdonos, mivel az nagyságrendekkel magasabb, mint társaié, ezért szívesen túladnának rajta.

Mellesleg amikor Hrutka az 1. FC Kaiserslauterntől visszakerült az Üllői útra, a német klub szinte csak eszmei összeget kért lelépési díjként, s az így felszabadult pénzt építették be a játékos szerződésébe, mondván, ha sikerül eladni, a teljes vételár az FTC-t illeti. Más kérdés, hogy nem sikerült eladni. Most pedig már hiába is akarnák, Hrutka nem akar elmenni a zöldektől. Pedig a Vasas tárt karokkal várta őt, a védő tárgyalt is a piros-kékekkel, vasárnap aztán Szeiler Józseffel, a Fradi ügyvezetőjével úgyszintén.

- Még mindig biztos abban, hogy tavasszal is a Fradiban futballozik? - kérdeztük Hrutkát.
- Ha rajtam múlik, akkor ez nem kétséges. Engem az Üllői útról csak elzavarhatnak, önszántamból nem megyek el.

- Ezek szerint visszautasította a Vasas ajánlatát is?
- Nem volt mit visszautasítani, hiszen múlt héten beszéltem az egyik angyalföldi vezetővel, azóta egyikünk sem kereste az újabb kapcsolatfelvételt.

- A terembajnokságon miért nem lépett pályára?
- Tavaly és idén sem erőltettem a teremfocit, mivel az nem igazán az én világom, ráadásul az izületeimnek sem tesz jót. Sajnos Lipcsei Peti példája is engem igazol, ugyanis neki is ez után vizesedett be a térde. Szerencsére a mester, Garami József sem ragaszkodott a szereplésemhez.

- Úgy tűnik viszont, hogy a szakember a nagypályán nagyon számít a játékára.
- Örülök ennek, s remélem, a ciprusi edzőtáborban, ahol már ezen a héten kemény edzőmérkőzések várnak ránk, sem változik meg a szakember véleménye.

- A hétfői tréning után tárgyalt Szeiler József ügyvezetővel is. Miben maradtak a jövőjét illetően?
- Számomra megnyugtató és örvendetes volt, hogy a Fradi-vezetők örülnének, ha maradnék, de persze ennek anyagi vonzata is van.

- Feltételezem, az érzelmi ragaszkodás mellett a fizetésének csökkentése is alapfeltétele a maradásának.
- Valóban, aminek nyilván nem örülnék, de nem is zárkózom el ettől.

Ez itt a lényeg! Garami József számít Hrutkára a tavaszi idényben és most már a játékos kezében a döntés, amennyiben elfogadja az FTC szerződésmódosítását kevesebb pénzért, marad az Üllői úton. Ez ügyben pedig talán elég, ha Hrutka fenti első mondatára utalunk. Viszont nem árt, ha meghallgatjuk Garami Józsefet, a Ferencváros vezetőedzőjét, miként vélekedik Hrutka szerepléséről, pontosabban esetleges maradásáról: "Hrutkának komoly erényei vannak, jó futballistának tartom. Számítok rá a tavaszi idényben, ezért is tart a csapattal a ciprusi edzőtáborba. Persze nem én döntök ebben az ügyben, ám úgy tudom, nagy esély van a maradására."

Korábban:

Hrutka maradna a Fradiban

Bánki József