Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét folyamán a legtöbb játékosnak nem csak a bajnokságban, hanem a nemzeti tizenegyben is helyt kellett állnia, így az álomcsapatba is többnyire olyan focisták kerültek be, akik mindkét porondon jó teljesítményt nyújtottak. Persze volt olyan is, akinek elég volt a hét végén kiemelkedőt produkálnia ahhoz, hogy beválasszuk őt a hét világválogatottjába: ilyen például a holland Oude Kamphuis vagy az olasz Di Francesco.
Carlo Cudicini (olasz, Chelsea FC): A londoni gárda a Preston North End ellen lépett pályára az FA-kupában, és bár az eredmény (3-1-es győzelem) azt sugallja, hogy a Kékek simán nyertek, ám győzelmükhöz az is kellett, hogy kapusuk két nagy bravúrt is bemutasson. Az olasz portás előbb az első félidőben, majd nem sokkal a lefújás előtt hárította szenzációsan a vendégek támadójának, David Mackemnek a próbálkozását.
Nils Oude Kamphuis (holland, Schalke 04): A gelsenkircheni gárda már hat mérkőzés óta veretlen a Bundesligában, a hét végén az ősi rivális Borussia Dortmund ellen szerzett pontot idegenben, köszönhetően Oude Kamphuis parádés találatának (1-1). A védő több mint harminc méterről ívelt az üres kapuba, és nem mellékesen az egész kilencven perc során kiválóan futballozott. Timmy Simons (belga, FC Bruges): A hátvéd minden bizonnyal örökre megjegyzi az elmúlt hetet, hiszen előbb bemutatkozhatott a nemzeti tizenegyben Norvégia ellen, majd pedig a belga bajnokság szuperrangadóján, az RSC Anderlecht ellen győztes gólt ért el. Ha ebben a tempóban folytatja, akkor akár az idei világbajnokságon is ott lehet a Vörös Ördögökkel. Björn-Tore Kvarme (norvég, Real Sociedad): A baszk együttesnek minden pontra égető szüksége van a kiesés elleni harcban, így a hét végén nagy lépést tett a bentmaradás felé a Sevilla FC elleni idegenbeli győzelmével. Hat forduló után végre ismét sikerült kapott gól nélkül negúszniuk egy meccset a San Sebastián-iaknak, és ebben nagy szerepe volt a csapat védőjének, Kvarménak, aki kiváló teljesítményt nyújtott. Wayne Bridge (angol, Southampton FC): Az elmúlt héten rengeteg újonc mutatkozott be a válogatottakban, és mind közül talán az angolok balhátvédjének, Bridge-nek van a legnagyobb esélye arra, hogy ott legyen a világbajnokságon. Ezen a poszton ugyanis a briteknek nincs túl sok választási lehetőségük, ráadásul a Szentek focistája a hollandok ellen remekül futballozott.
Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes újonc létére versenyben áll a Bajnokok Ligáját jelentő helyekért a spanyol bajnokságban, játékosai közül eddig a fiatal Joaquín kapta a legtöbb elismerést, nem véletlenül. A jobb oldali középpályás remek elfutásainak és kiváló beadásainak köszönhetően meghívást kapott a válogatottba, ahol a portugálok ellen debütált, majd a hét végén gólpasszt adott a Deportivo Alavés ellen. Cristiano Zanetti (olasz, Internazionale): A squadra azzurra nem nyújtott valami fényes teljesítményt, de az Inter középpályására nem lehetett panasz, hiszen ő a válogatottban is ugyanazt a lelkes játékot nyújtotta, amit klubcsapatában szokott. A hét végén a Hellas Verona ellen aztán gólt is szerzett, pedig ez korábban sohasem sikerült neki a Serie A-ban. Eusebio di Francesco (olasz, Piacenza): A Piacenza együttese a korábbi években híres volt arról, hogy egyetlen idegenlégióst sem alkalmazott, és bár most már található két külföldi a csapatban, a prímet továbbra is az olasz focisták viszik. A Venezia elleni 5-0-s győzelemből például a középpályás Di Francesco két góllal vette ki a részét, a második találat ráadásul szépségdíjas volt, hiszen a játékos mintegy 25 méterről, kapásból bombázott a kapuba. Vaclav Kolousek (cseh, Slovan Libverec): Az újjáépülő cseh nemzeti tizenegy a magyarok ellen kezdte meg idei szereplését. A gárdában több újonc is bemutatkozott, akik közül talán Kolousek nyújtotta a legjobb teljesítményt, hiszen gólt is szerzett ellenünk. A középpályás a hét végén ott folytatta, ahol Cipruson abbahagyta, hiszen a listavezető Sparta Praha ellen is győztes találatot ért el.
Saúl Martínez (hondurasi): A közép-amerikai ország válogatottja nagy sikert ért el azzal, hogy megnyerte a hongkongi Carlsberg-kupát, hiszen két világbajnoki résztvevőt is megelőzött. A tornagyőzelem nagy mértékben csatáruknak, Saúl Martíneznek köszönhető, aki a szlovének ellen négy gólt ért el, majd a döntőben a hazaiak ellen is betalált. Miroslav Klose (német, Kaiserslautern): Aligha lehet nagyobb élményt elképzelni egy futballista számára, mint hogy mesterhármast szerezzen a válogatottban, és ha mindezt hazai pályán, saját közönsége előtt teszi, az még nagyobb dicsőség. A germánok támadója, Klose éppen ezt hajtotta végre, amikor az Izrael elleni találkozón három gólt ért el a Fritz Walter-stadionban.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (február 4-10.)