Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga tavaszi idényének pénteki nyitótalálkozóján Penksa és Pinte góljával a Ferencváros hazai pályán 2-0-ra legyőzte a második helyezett Zalaegerszeget. A végig küzdelmes, helyenként szikrázóan kemény mérkőzésen a hazaiak megérdemelten szerezték meg a 3 pontot.

Fotó: EPA
Penksa (99) hamar belopta magát a fradisták szívébe
Borsodi Liga, 23. forduló:

Ferencváros - Zalaegerszeg 2-0 (1-0)


Ferencváros:
Zalaegerszeg:
gól:
kiállítva:
sárga lap:

Hogy az indulatok nehezen csillapodnak az Üllői úton, híven jelzi a ferencvárosi ultrák "nektek csak üzlet, nekünk az élet", és a " kapusként tiszteltünk, tolvajként gyűlölünk" feliratú transzparense. Ettől függetlenül a kilencezer fős hazai publikum remek hangulatot varázsolt az arénába.

A Ferencváros régen látott jó játékkal győzte le riválisát, amit a a fradita szurkolók vastapssal honoráltak.

14. perc: Kenesei a buktatásáért megítélt szabadrúgásból, 20 méterről a felső kapufát bombázta telibe.

18. perc: Lipcsei szöktette a jobb oldalon Kristont, a középpályás átívelt a túloldalra, s Penksa éles szögből, ballal, kapásból a bal sarokba talált (1-0).

23. perc: Gera ugrott ki a lesre játszó védők között, a mellette futó Penksa elé játszott, aki 5 méterről, estében, óriási helyzetben a kapu fölé lőtt.

40. perc: Molnár a bal oldalról lágyan középre ívelt, Egressy 5 méterről, a kapunak háttal állva, látványosan mozdulattal ollózott, Szűcs ritkán látható bravúrral, lábbal hárított.

48. perc: Gera a 16-os jobb oldali sarkánál egy látványos csellel becsapta szinte a teljes zalaegerszegi védelmet, majd a kiugró Pinte elé tálalt, s a szlovák légiós 10 méterről a kapu közepébe bombázott (2-0).

66. perc: Szkukalek beívelését Lipcsei 13 méterről, kapásból küldte kapura, a labda a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.

67. perc: Az ellentámadásból Kenesei tört a ferencvárosiak kapujára, már a 16-osnál járt, amikor Vukmir hátulról buktatta. Szabó Zsolt játékvezető piros lapot mutatott fel a ferencvárosiak újoncának.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Nagyon jó Zalaegerszeget sikerült legyőzni, s bár a vendégek előtt nyílt az első gólszerzési lehetőség, a találataink jókor jöttek. Rendkívül örülök a győzelemnek, amit úgy érzem jó játékkal értünk el."

Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője: "Túlságosan tiszteltük a Ferencvárost, ráadásul a zöld-fehérek mindig akkor lőtték góljaikat, amikor mi kerülhettünk volna fölénybe. A Fradi győzelme megérdemelt."

Szűcs Lajos: "A Waltnerral történt ütközésnél kissé megijedtem, hiszen a csatár a mellkasomat találta el, elég csúnyán. Egy pillanatra nem is kaptam levegőt, kellett egy kis idő, amíg újra helyre jöttem."

Marek Penksa: "Ilyen bemutatkozásról álmodtam, fantasztikus a közönség, és nagyszerű érzés, hogy gólt is sikerült szereznem."

Hrutka János: "Nagyon jó volt a Fradi, tetszett a csapat harcos játéka, amit a közönség is élevezett."

Bánki József

Ajánlat:

Korábban:

Ferencvárosi rangadóval indul a Borsodi Liga

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?

Nem hiányzik a könyvtárából?

Futball - A nemzeti bajnokság története