Vágólapra másolva!
Ha folytatja jó szereplését, akár a labdarúgó-világbajnokságra is meghívást kaphat Adam Kapic, a Ferencváros labdarúgócsapatának középpályása. A szlovén játékos korábban, aacheni futballistaként már felkeltette Srecko Katanec kapitány érdeklődését, kérdés, három hónappal a vb előtt Katanec fel meri-e vállalni az újoncavatást.

A Ferencváros honlapján érdekes hír látott napvilágot. Szlovéniai információk szerint a zöld-fehérek szlovén légiósa, Adam Kapic iránt érdeklődik Srecko Katanec szövetségi kapitány is. A válogatott a jelenlegi védekező középpályása Ales Ceh (Grazer AK) ugyanis már 34 éves, és így a kapitánynak keresnie kell az utódot. Kapic beválogatásának ötlete egyszer már felmerült Katanecben, 2000-ben, még az Alemannia Aachen játékosaként megfigyelte őt a tréner, ám a középpályás végül nem került be az Európa-bajnoki csapatba.

Két hete bontott szerződést a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetése a szlovák Tibor Janculával. A csatárt szerződésszegéssel vádolta a klub, s erre hivatkozva szüntette meg munkaviszonyát, továbbá visszakérte a játékosnak adott autót, valamint annak az összegnek a hetvennégy százalékát, amelyet Jancula tavaly nyáron a szerződéskötés után kapott kézhez.

A szlovák légiós azóta már elköltözött az Üllői útról és Budapestről is. Búcsúzásul még bírósággal is megfenyegette a Fradit, mondván, peres úton bebizonyítja, hogy nem követett el szerződésszegést, és ezen ok miatt nem is adja vissza a pénzt.

A pozsonyi Új Szó információi szerint két hét elteltével a Slovan Bratislava, a Salzburg, a Fortuna Düsseldorf és a Beveren egykori játékosa a gépkocsit visszaadta, ám a klub által igényelt összeget még nem fizette ki. Pénz helyett csupán egy levél érkezett Szeiler József ügyvezető részére, amelyben Jancula menedzsere jelezte, tárgyalni kívánnak a Fradival. A megbeszélésre jövő héten kerül sor, de nehezen képzelhető el, hogy Szeiler elengedi a szlovák válogatott tartozását.

Továbbra sincs döntés Szabó Tibor átigazolása ügyében. A középpályást szívesen szerződtetné a héten Magyarországon edzőtáborozó orosz Gazprom együttese, a megegyezés csütörtökre várható.

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Hajrá Fradi!

Nem hiányzik a könyvtárából?

Fradi - Huszonhétszer