Vágólapra másolva!
Miközben a Valencia együttese továbbra is azért küzd, hogy 1971 után ismét aranyérmet szerezzen a spanyol bajnokságban, a klub vezetősége már a jövőre is gondol, és azon dolgozik, hogy a csapat játékoskerete a következő szezonban is erős maradjon. A tervek szerint szeretnék visszacsábítani az egykori közönségkedvencet, Claudio Lópezt, és cserébe Kily Gonzálezt ajánlanák a Laziónak.

A Valencia gárdája a hét végén kínkeserves győzelmet aratott az Osasuna ellen, és ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki címért, az pedig szinte teljesen biztos, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhat majd. A klub az elmúlt esztendőkben minden idény végén megvált egyik kulcsemberétől (két éve Claudio López, tavaly pedig Gaizka Mendieta távozott), de mindkét alkalommal sikerült úgy erősíteni, hogy a csapat szinte még jobb lett.

Az elképzelések már most is megvannak a jövőt illetően, és az egyesület elnöke, Jaime Ortí elismerte, hogy szívesen visszaszereznék az egykori közönségkedvencet, Claudio Lópezt. "Hosszú távú terveink között szerepel, hogy olyan focistákat igazoljunk, akik korábban már viselték a Valencia mezét, Lópezt ráadásul imádja a közönség, és vele semmiképpen sem vásárolnánk zsákbamacskát, hiszen tudjuk, mire képes" - mondta a presidente.

Az argentin támadó anno még 1996-ban érkezett a klubhoz, viszonylag ismeretlenül (már amennyire egy olimpiai ezüstérmes futballista ismeretlen lehet), és a Valenciában lett nemzetközi szupersztár. A drukkerek főleg akkor fogadták a kegyeikbe a Tetű becenévre hallgató csatárt, amikor az 1998-99-es szezonban tíz nap alatt, három meccsen hat gólt rúgott az FC Barcelonának.

A 2000-es Bajnokok Ligája-döntőt követően a Lazio 22 millió fontot fizetett ki érte, vagyis az üzlettel a Valencia nagyon jól járt, de a csatár Rómában nem tudta ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, igaz, több sérülés is hátráltatta. Mostanában kezdi visszanyerni egykori formáját, de a Lazio rossz anyagi helyzete miatt hajlandóak lennének megválni tőle.

Igaz, könnyen lehet, hogy a Valencia nem készpénzzel, hanem egy játékossal, személy szerint az ugyancsak argentin Kily Gonzálezzel fizetne érte. A spanyolok ezzel megint csak nem járnának rosszul, mert bár Kily is világklasszisnak számít a maga posztján, a középpálya bal oldalán, a Valenciának megvan a helyettese a fiatal Vicente személyében, aki mostanában egyre többször kiszorítja az argentint a kezdő tizenegyből, márpedig azt a luxust egyetlen klub sem engedheti meg magának, hogy egy posztra két ilyen játékosa legyen.

Ajánlat:

Éllovasok sikerei a spanyol bajnokságban

Korábban: