Vágólapra másolva!
Kedden két vb-felkészülési mérkőzést játszottak, az elsőn Bochumban a Koreai Köztársaság válogatottja Törökországgal meccselt, a találkozó gólnélküli döntetlennel zárult. Londonban Paraguay játszott Nigériával: Gamarra góljára Okocha válaszolt büntetőből, így ez a meccs is iksz lett.

A török válogatott abban a reményben vitte a németországi Bochumba a Koreai Köztársaság elleni meccset, hogy a germánoknál dolgozó számos török vendégmunkás majd hazai hangulatot teremt a számára, ráadásul egyik játékosuk, Yildiray Bastürk egykoron a Bochumban is focizott, de a terv nem jött be, hiszen a mérkőzésre ezer főnél is kevesebben voltak kíváncsiak.

A stadionban megjelent szurkolóknak sem volt túl sok látványosságban részük, mivel az összecsapás gól nélküli döntetlent hozott, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A koreai gárda azzal a fegyverrel állt ellen a törököknek, amely a félholdasok sajátja: lezárta a területeket, már a középpályán letámadta az ellenfelet, az meg nem tudott kibontakozni. Ugyan az ázsiai portásnak volt több dolga, de Kim Byung Jit csak nagy ritkán tették próbára a török támadók, az egyetlen komoly védését a 76. percben kellett bemutatnia, amikor is a csereként beállt Ilhan ollózását tolta ki a léc alól.

Hakan Sükürék mintha csak ekkor jöttek volna rá, hogy ezt a találkozót esetleg meg kellene nyerni, de hiába rohamoztak az utolsó negyedórában, gólt már nem tudtak szerezni. A török gárda immár öt és fél éve nem nyert barátságos mérkőzésen, de erre mondhatják a félholdasok, hogy a lényeg a tétmeccseken nyújtott teljesítmény. A koreai csapatból minden bizonnyal Hong Myung Bo volt a legboldogabb, aki ezen a találkozón a 122. válogatottságát ünnepelhette, és ezzel csúcstartóvá lépett előre hazájában, megelőzve a legendás Cha Bum Kunt.

Ami a nigériai és a paraguayi együttest illeti, ők a londoni Queen's Park Rangers stadionjában, a Loftus Roadon játszottak egymással, és a meccs a Szuper Sasok új szövetségi kapitánya, Adeboye Inigbinde számára a bemutatkozást jelentette a kispadon. A tréner meglehetősen kísérleti jellegű kezdő tizenegyet állított össze, míg a másik oldalon Cesare Maldini a lehető legjobb paraguayi gárdát küldte pályára.

Ennek megfelelően a dél-amerikaiak játszottak fölényben, a Bayernben pallérozódó Roque Santa Cruz még a felső kapufát találta el, de a 19. percben Carlos Gamarra a kapuba fejelte a paraguayiak vezető találatát. A második félidőben aztán beleerősítettek az afrikaiak, Francisco Arce kis híján a saját kapujába segített egy beadást. Nyolc perccel a lefújás előtt Nwankwo Kanu perdítésébe az egyik paraguayi védő kézzel ért bele, és a megítélt tizenegyest Jay-Jay Okocha magabiztosan értékesítette. Az utolsó minutában Ogbeche ollózását a paraguayi kapuban Chilavertet váltó Ricardo Tavares kitornázta, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Koreai Köztársaság - Törökország 0-0
Bochum, 675 néző
Koreai Köztársaság: Ji - Bo, Jong, Csil, Csul - Il, Hvan (Szung, 65.), Gug, Pjo - Szu (Hjeon, 90.), Hong (Li, 79.)
Törökország: Rüstü (Catkic, 57.) - Fatih, Bülent (Emre Asik, 79.), Özat, Ogun (Nihat, 46.) - Tugay (Ergün, 46.), Bastürk (Abdullah, 62.), Emre Belozoglu (Sas, 46.), Ünsal (Izzet, 62.) - Davala (Ilhan, 46.), Sükür

Paraguay - Nigéria 1-1 (1-0)
London, 6280 néző
Paraguay: Chilavert (Tavarelli, 46.) - Arce, Gamarra, Ayala, Gavilan (Quintana, 85.) - Bonet, Struway, Santa Cruz, Cardozo (Campos, 72.) - Caniza, Paredes
Nigéria: Ejids - Onyeukwu (Sodje, 35.), Babayaro, Ejiofor, Udeze (Idekia, 85.) - Kaicu, Idahor (Akuwegbu, 72.), Kanu, Ugboche - Emeka (Shittu, 75.), Okocha
gól: Gamarra (15.), illetve Okocha (83., 11-esből)

Ajánlat:

A nap játékosa: "Jay-Jay" Okocha

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a focivébét?