Vágólapra másolva!
Régóta érett Kiss László menesztése a Vasas labdarúgócsapatánál, ami a szerdai, Dunaferrtől elszenvedett hazai 4-2-es vereség után be is következett. Csak a tisztánlátás kedvéért: Kiss felállítását már a Sopron elleni Fáy utcai 2-2-es döntetlent követően elhatározták az angyalföldi vezetők, s ekkor vették fel a kapcsolatot Tornyi Barnabással, valamint az NB I/B nyugati csoportjának második helyén álló Siófok vezetőedzőjével, Csank Jánossal.

Csank kapásból visszautasította a felkérést, Tornyi pedig Iványi Károly ügyvezetővel való tárgyalásán jelezte, várjanak még, hiszen nem tudni, mi történik az MTK-nál. Ugyanis a legutóbb Kuvaitban tevékenykedő Tornyi neve - akárcsak nyáron a Ferencvárosnál - az utóbbi hetekben a listavezető kék-fehéreknél is felmerült. Jó esély van rá, hogy ő legyen a befutó a Vasas kispadjára, mivel a 80 esztendős, legendává nemesült Illovszky Rudolf, a patinás Vasas-sporttelep névadója nem vállalta a feladatot. Igaz, az angyalföldi elöljárói már csak a közkedvelt szakember egészsége érdekében sem erőltették Illovszky újbóli szerepvállalását, ráadásul Rudi bácsinak nincs meg az élvonalbeli edzőséghez szükséges papírja, mint ahogy a szintén képbe került Mészöly Kálmánnak sem.

Tepszics Ignácnak, Kiss László segítőjének viszont zsebében vannak ezek a papírok, ám a hajdani válogatott jobbhátvéd már csak a távozó főnöke miatt is hezitál. Kiss László egyébként - miután közös megegyezéssel távozott a kispadról - külön kérte a Vasas vezetőit, hogy legalább a stábja maradhasson. Kiss viszont semmiképpen sem maradhatott, mivel az utóbbi hetekben olyan szinten felerősödtek az ellene irányuló támadások, hogy a csodával lett volna határos, ha kitölti az idejét Angyalföldön. A Vasas prominensei szerint például éppen az ő habitusa tette tönkre a csapatot érzelmileg és mentálisan is. Nem véletlen, hogy a távozó Kiss, aki a honi mezőnyben talán a legalacsonyabb fizetésért (300 ezer forintért és 50 ezer forintos prémiumért) dolgozott a Vasasnál, ezt írta fel a játékosainak az öltözőben a táblára: "Ha úgy gondoljátok, hogy érzelmileg és mentálisan tönkretettelek benneteket, bocsássatok meg."

Bánki József

Jól tippeltek az [origo] olvasói

Olvasóink arról szavazhattak, hogy vajon melyik NB I-es futballcsapatnál lesz először edzőváltás. Nos, a vállalkozó kedvűek több mint 40%-a amellett tört pálcát, hogy az utolsó helyen álló Vasas vezetőedzőjét, Kiss Lászlót rúgják ki leghamarabb. Igazuk lett, hiszen szerdán a piros-kékek vezetősége menesztette a trénert. A második helyen Bognár György végzett: az ősszel remeklő MTK tavasszal bukdácsol, s sokak szerint érik az edzőváltás a kék-fehéreknél is. A voksolók 17,5 %-a Debrecenben is változásra számít: Dajka László irányítása óta nem igazán fut a Loki szekere.

A szavazás végeredménye:
1. Vasas 489 40,2 %
2. MTK 280 23,1 %
3. Debrecen 213 17,5 %
4. Kispest 135 11,1 %
5. Dunaferr 98 8,1 %

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, a 29. forduló eredményei

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?