Vágólapra másolva!
Mindössze 25 ezer nézőt várnak az olasz kupadöntő csütörtök esti első összecsapására a torinói Stadio Delle Alpiba, ahol a fontosabb bajnoki meccsekre tartalékoló Juventus és Parma is valószínűleg a B csapatával áll fel.

Az értékét vesztett kupadöntő iránti érdektelenség megint csak arra sarkallta a Juventus vezetőségét, hogy "megfenyegesse" a szurkolóit: a legtöbb olasz bajnoki címmel rendelkező klub egyszerűen elköltözik Torinóból, ha folytatódik a tendencia és továbbra is üres lelátók előtt kell játszania.

Persze, ezúttal érthető is az érdektelenség, hiszen a kupadöntő első találkozójának legnagyobb sztárja valószínűleg a játékvezető lesz. Pierluigi Collina, akit negyedszer választott a világ legjobb játékvezetőjének a FIFA. De a bajnoki címre hajtó Juventus - egy pont a hátránya a listavezető Internazionale mögött -, illetve a kiesés elől menekülő Parma - egy pont az előnye a még kiesőhelyen parkoló Udinesével szemben - leginkább tartalékjait játszatja.

Különösebb motivációja sincs egyik félnek a kupagyőzelemre, elvégre a Juventus "robbanthatatlanul" Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyen áll, így a Parma döntőbeli veresége ellenére is automatikusan indulhatna az UEFA-kupában. A Parma sportigazgatója, Arrigo Sacchi is elismerte, a bennmaradás kiharcolása élvez elsőbbséget a klubnál, a kupadöntőt szinte szükséges rosszként, csupán energia-elszívó pluszkötelezettségként értékelik. "Csak a Fiorentina elleni következő bajnoki jár az eszemben, semmi más" - mondta Sacchi, amikor a kupadöntő esélyeiről kérdezték.

A csapat francia középpályása, Sabri Lamouchi hozzátette, a kupadöntő megnyerése csak a szurkolók felé lenne gesztus, hogy kárpótolják őket a katasztrófális bajnoki szereplés keserveiért. "Fontos lehetőség, hogy bebizonyítsuk szurkolóinknak, nekik játszunk" - mondta Lamouchi.

A Juventus is a Brescia elleni bajnokira tartalékol, Marcello Lippi legénysége még egyáltalán nem tett le a scudetto megszerzéséről. Így valószínűleg a nagyágyúk közül Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Pavel Nedved, Edgar Davids sem játszik csütörtök este, a csatársort Nicola Amoruso és az uruguayi Marcelo Zalayeta alkotja.

A klub torinói támogatottságával egyre elégedetlenebb Juventus már a kupadöntő első, hazai találkozóját is máshová vitte volna, szóba került a legvadabb Juve-szurkolótáborral rendelkező Szicília fővárosa, Palermo, vagy a Milánó melletti Monza, de végül mégis maradt a "kihalt" Stadio Delle Alpiban. Elővételben eddig 25 ezer jegy kelt el...