Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen egészen kiváló mérkőzést vívott az Old Traffordon a Manchester Uniteddel. A Bajnokok Ligája-elődöntő végül 2-2-es döntetlennel ért véget, amivel inkább a német klub lehet elégedettebb. A találkozó legjobbjának a Kicker sportmagazin Bastürköt, a Bayer török középpályását találta, aki amíg a pályán volt, egy szabad percet nem engedélyezett a Vörös Ördögök védelmének.

Bastürk 1978. december 24-én született Németországban, török szülők gyermekeként. Első klubja a Sportfreunde Wanne-Eickel volt, majd hamarosan a Wattenscheidben folytatta pályafutását. Amikor a klubhoz került, az egyesület még az élvonalban szerepelt, de mire Bastürk felkerült volna a felnőttekhez, addigra már csak a harmadik vonalban vitézkedett. Ennek köszönhetően a tehetséges középpályás nem is játszott a Wattenscheid első csapatában, hiszen 1997 nyarán a Bundesligában szereplő VfL Bochum szerződtette. Ott rögtön a felnőttek közé került, és debütáló élvonalbeli szezonjában rögtön 17 mérkőzésen vetették be, első gólját pedig a Schalke 04 ellen szerezte meg.

Teljesítményére a török nemzeti tizenegynél is felfigyeltek, és 1998 januárjában Albánia ellen már játszatták is, megakadályozva ezzel, hogy a német válogatottban szerepelhessen. A következő idényben Dariusz Wosz távozásával sokkal több lehetőséget kapott, 28 találkozón szerepelt, de csak egy gólt szerzett, és nem tudta megmenteni csapatát a kieséstől. A második vonalban azonban vezéregyéniségnek bizonyult, hét találattal járult hozzá a gárda feljutásához. A legjobbak között eleinte nem ment neki a játék, de a tavaszi szezonban magára talált, nem volt meglepő, hogy a Hamburger SV és a török Fenerbache is szerette volna leigazolni. A befutó végül a Bayer Leverkusen lett, a gyógyszergyáriak pedig azóta is áldják döntésük helyességét. Bastürk alapember Klaus Toppmöller csapatában, abban a klubban, amely egyedüliként Európában még triplázhat: megnyerheti a bajnokságot, az országos kupát, és elhódíthat egy európai trófeát.

Ajánlat:

Idegenbeli bravúrral juthat csak BL-döntőbe a Manchester

Korábban:

A nap játékosa: Steve McManaman (Real Madrid)