Élő:
Vágólapra másolva!
Győzelmi kényszer nyomasztja az olasz labdarúgó-bajnokság mindhárom éllovasát. A Serie A befejezése előtt két fordulóval a listavezető Inter a Piacenzát, a Juventus a Bresciát, míg a címvédő, de jelenleg csupán harmadik AS Roma a Chievót fogadja, s ha az eredmények úgy alakulnak, akár a bajnokavatás is megtörténhet.

Két győzelemre áll a bajnoki címtől az Inter labdarúgócsapata. Az olasz bajnokságban jelenleg egy ponttal vezető milánói gárda a hét végén a Piacenzát fogadja, s csak akkor lehet biztos az aranyéremben, ha nem veszít pontot. Hector Cúper nem számíthat hat játékosára, Serena, Vivas, Simic, Materazzi, Gresko és Farinos ugyanis sérült. Nagy kérdés, hogy Ronaldo és Vieri játszhat-e. A feszült várakozásra jellemző, hogy napok óta kétezres szurkolósereg látogatja a csapat edzéseit. Csütörtökön egy barátságos mérkőzésen Ronaldo egy félidőt játszott, így várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy vasárnap is pályára lépjen. Vieri helyzete más, ő két hete sérült meg, s jelenleg is csak magántréningeken vesz részt. Az orvosi konzílium szombaton határoz arról, megpróbálkozhat-e a játékkal. Nincs könnyű helyzetben a Piacenza sem, hiszen a tizenegyedik helyen álló csapat kétpontnyira van a kieséstől. A szakvezetés Mora és Boselli játékára nem számíthat.

A legnépszerűbb olasz címre is nyugodtan pályázható Roberto Baggio ezúttal egykori csapata, a Juventus ellen bizonyíthat saját magának és Giovanni Trapattoni szövetségi kapitánynak. A tabellán második helyen álló torinói csapat Salas, Pessotto, Maresca és az eltiltott Conte nélkül játszik, míg a másik, bresciai oldalon a sérült cseh kapus, Srnicek mellett a sárga lapos Petruzzi nem léphet pályára a Stadio delle'Alpiban. A Brescia most arra készül, hogy megismételje a Perugia két évvel ezelőtti csínytevését, akkor Calori gólja és a Juve veresége azt eredményezte, hogy a "célegyenesben" a Lazio elcsente a scudettót.

A Juventus egyébként már a jövő évi erősítéseken töri a fejét, a klub alelnöke, Roberto Bettega állítólag már meg is egyezett két argentin labdarúgóval. A Clarin című napilap szerint jövőre a River Plate két labdarúgója, Andres D'Alessandro és Fernando Cavenaghi is Torinóba költözik, hiszen az értük kínált 30 millió dollár (8,1 milliárd forint) kihúzná a bajból az anyagi problémába került patinás dél-amerikai csapatot.

A hét vége legrangosabb összecsapása a Roma-Chievo derbi lesz, amely izgalomban tartja a futballrajongókat. Főleg annak ismeretében, hogy a veronai kiscsapat eddig minden riválisát keményen megszorongatta. A bajnoki címvédő dolgát nem könnyíti a sok sérülés és Candela eltiltása, a hírek szerint Totti és Batistuta mellett Zago, valamint Panucci sem egészséges. A Chievo talán a bajnokság során először várhatja úgy a mérkőzést, hogy mindenkire számíthat Luigi del Neri vezetőedző. A BL-helyért küzdő együttes már előre tervezi erősítéseit, a hírek szerint, ha sikerül megcsípni a negyedik helyet, akkor Baggio és Mendieta is Veronába szerződik.

A 33. forduló párosítása:
vasárnap, 14 óra:
Atalanta - Perugia
Bologna - Lazio
Fiorentina - Parma
Inter - Piacenza
Juventus - Brescia
Lecce - Udinese
Roma - Chievo
Venezia - Torino
Verona - Milan

Pincési László

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Előzött a Juve, Baggio két góllal tért vissza