Vágólapra másolva!
Az argentin válogatottban csak egy olyan játékos van, aki rendszeresen a kezdő csapat tagja annak ellenére, hogy otthoni klubban játszik, és ez nem más, mint Ariel Ortega. A támadó a nyáron azonban minden bizonnyal visszatér Európába, hiszen több komoly érdeklődő is van iránta, amelyek közül a török Fenerbahce ajánlata a legkonkrétabb.

1974. március 4-én született, és még csak 17 éves volt, amikor bemutatkozott az argentin bajnokságban a River Plate-tel. Két évvel később debütált a nemzeti tizenegyben.

Már az 1994-es világbajnokságon is ott volt, de egészen 1997-ig Argentínában maradt, ahol a Riverrel Libertadores-kupát is nyert, és csak ekkor szerződött Európába, a Valencia együttesébe. Az 1998-as világbajnokságon nem játszott rosszul, de sokak szerint az ő kiállítása járult hozzá ahhoz, hogy csapata kiesett a hollandok elleni negyeddöntőben.

Azóta megfordult a Sampdoriában és a Parmában is, de úgy tűnik, játékstílusa nem illik az európai fociba. Imádja dajkálni a labdát, remekül cselez, szinte lehetetlen szabályosan szerelni. Beceneve El Burrito, azaz Csacsi, édesapját ugyanis El Burrónak, vagyis Szamárnak becézték játékoskorában.

Noha még csak 28 esztendős múlt a múlt kedden, igen előkelő helyen áll az argentin válogatottsági örökranglistán, hiszen már 80 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben, a jelenlegi keretből ennél többel csak Diego Simeone büszkélkedhet ennél többel.

Korábban:

A nap játékosa: David Trézéguet (Juventus)