Vágólapra másolva!
Barátságos találkozón értékes győzelmet aratott az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott Izlandon, miután Lőw Zsolt 80. és Dárdai Pál 89.  percben szerzett találatával 2-0-ra megverte a házigazdák nemzeti tizenegyét.

Izland - Magyarország 0-2 (0-0)
Reykjavík, Laugardalsvöllur-stadion, 5000 néző
vezette: Maisonlahti (finn)
Izland: B. Kristinsson - Gunnarsson, Sigurdsson, Hreidarsson, Vidarsson - Gudjónsson, R. Kristinsson, Ingimarsson (Thórarinsson, 92.), Jonsson (Baldvinsson, 63.) - Dadason (Gudnason, 63.), Gudjohnsen
Magyarország: Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Fehér Cs., Lipcsei (Molnár, 85.), Miriuta (Lisztes, a szünetben), Dárdai (Kabát, 91.), Lőw - Fehér M. (Tököli, a szünetben), Kenesei (Böőr, 74.)
sárga lap: Kristinsson (79.), illetve Urbán (55.), Lőw (84.)
gól: Lőw (80.), Dárdai (89.)

7. perc: Fehér Miklóst buktatták a hazai kaputól 21 m-re. A szabadrúgást Miriuta végezte el, a labda a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.

11. perc: ismét szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat, ezúttal a kaputól 25 m-re. Kenesei Krisztián kísérlete után B. Kristinsson bravúrral ütött ki a labdát a bal felső sarok elől.

12. perc: az izlandi kapus újabb hárítása utáni szögletet Miriuta végezte el jobbról, a beadás után Dragóner fejelt kapura, de Gudjónsson kivágta a gólvonalról a labdát.

20. perc: Gudjohnsen jól látta meg, hogy Király kissé kint áll, ezért balról, 30 méterről kapura ívelt, de a magyar hálóőr visszalépett, és bravúros mozdulattal a léc alól kiütötte a labdát, amely aztán visszapattant hozzá.

43. perc: Fehér Csaba ugrott ki a hazai védők közül, Keneseihez passzolt, aki 7 m-ről lőhetett, de az izlandi kapus bravúrral mentett.

47. perc: Karl húsz méterről lőtt kapura, a bal alsó sarokra tartó labdát Király szép vetődés után fogta meg.

60. perc: Lipcsei, Gyepes, Lőw volt a labda útja, balról Lőw adott középre, Kenesei érkezett, és hét méteről fejelt kapura, ám Kristinsson kitolta a léc alá tartó labdát.

64. perc: Lisztes huszonegy méteről, kissé balról lőtt kapura, a labda a keresztlécről pattant fölé.

65. perc: Karl jobbról remekül adott közére, az érkező Gudjohnsen viszont hat méterről, kapásből fölé bombázott.

80. perc: Egy előrevágott labdára Lőw startolt a bal oldalon, a középpályás a kapu felé vezette a labdát, majd mivel senki nem kisérte az akciót, a tizenhatos sarkáról ballal a kapu közepébe bombázott (0-1).

87. perc: Gudjohnsen hat méterről lőtt a kapu fölé.

89. perc: Lisztes gurította vissza a labdát Dárdai elé, aki a tizenhatosról jobbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

A magyarok kezdték jobban a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztak, de enyhe mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A házigazdák a kezdeti visszafogottság után a félidő második felében már jobban futballoztak, s ekkor inkább ők irányították a játékot. A második játékrészben is kiegyenlített játék folyt, de a véghajrát a magyar válogatott bírta jobban, s biztosan győzött.

A találkozó után Gellei Imre érthetően boldogan nyilatkozott, míg az izlandiak szövetségi kapitánya, Atli Edvaldsson a magyarokat dicsérte.

Atli Edvaldsson, az izlandi csapat szövetségi kapitánya: "Az első félidőben jól futballoztunk, és a szünet után sem játszottunk rosszul, ám az első gólt követően szétesett a csapatom. Megpróbáltunk egyenlíteni, de a kapkodás eredménye az lett, hogy a ismét kihasználták egyik hibánkat. El kell ismernem: jó a magyar együttes."

Gellei Imre, a magyar csapat szövetségi kapitánya: "Végig fölényben játszottunk, de különösen a második félidőben, amikor Lisztes beállításával felgyorsultunk. Ekkor tudtunk gólokat is szerezni. Nagyon örülök a győzelemnek, és főleg annak, hogy ezen a mérkőzésen komoly tapasztalatokat szerezhettünk a svédek elleni Eb-selejtezőre."