Vágólapra másolva!
Ami a spanyoloknál a Real Madrid-Barcelona, az angoloknál a Liverpool-Manchester United, az olaszoknál a Milan-Inter, a görögöknél az Olympiakosz-Panathinaikosz, az nálunk az Újpest-Ferencváros. Függetlenül a két csapat helyezésétől, a honi labdarúgó-bajnokságban a lila-zöld derbi mindig csemegének számít.

Az év meccse, a derbik derbije - legalábbis a rivális szurkolótáborok szemében. Sportpszichológus legyen a talpán, aki megfejti a két patinás klub ultrái közötti gyűlöletet, főként annak tükrében, hogy közülük jó néhányan év közben békésen elvannak egymással, sőt akadnak akik találkozgatnak is, ám erre a 90 percre "vadakká" válnak.

Újpest-Fradi fegyverletételhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=38881

Még inkább elgondolkodtató, hogy a két csapat játékosai között évekre visszamenőleg legendás barátságok szövődtek, legyen elég csak a ferencvárosi kedvenc, Ebedli Zoltán és az újpesti hérosz, Törőcsik András közismert cimboraságára utalni. Sajnos azonban ezúttal is komoly rendőri előkészületek vezetik fel a derbit, s a hírek szerint a ferencvárosi szurkolóhad hiába kapott 1950 jegyet Újpestről, legalább háromezres létszámmal indulnak neki Megyernek. Noha a biztonsági szervek rendet ígérnek, csak remélni lehet, hogy nem lesz balhé a meccs előtt, alatt és utána sem. A két csapat vezetőedzője mindenesetre a játékra koncentrál a szombati fellépés előtt.