Vágólapra másolva!
Még a magyar futballban is ritkaság, hogy egy-egy játékos klubja adott bajnoki mérkőzését a vehemenciájáról híres szurkolói "ultrák" köréből tekinti meg. Korábban Urbán Flórán tett így az újpestiek egyik Üllői úti, Ferencváros elleni meccsén, míg a hét végi botránytól sem mentes Újpest-FTC 90 percet a vendégszektorból nézte végig a zöldek két játékosa, a négymeccses eltiltását töltő Dragóner Attila, valamint a hónapok óta mellőzött Hrutka János.

Utóbbit ráadásul a szurkolók is szívesebben látták volna a pályán, a Fradi ugyanis 3-0-s vereséget szenvedett a Megyeri úton: "Nem túlzok, a szívem szakadt meg, később pedig könnyeztem is, hogy a lelátóról kellett végignéznem a mérkőzést" - mondta elöljáróban Hrutka, majd így folytatta: "Egy ferencvárosi vagy egy újpesti játékosnak ez a csúcspontja az évnek, a két klub rangadója minden futballista számára különleges esemény. Természetesen az is jólesett, hogy annyian kérdezték, mint talán még sohasem, hogy miért nem játszom, amikor Dragóner Attila különben is el van tiltva, amire nem tudtam mást válaszolni, mint hogy biztosra veszem: ha valaki látni akar a pályán, az vasárnap jöjjön ki a juniorcsapat meccsére. Igazam lett, mindenesetre örültem a szurkolók bizalmának és szeretetének."

Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek úgy Dragónerrel, hogy az "ultrák" mellől nézik végig a meccset, a Kaiserslauternt is megjárt válogatott védő így válaszolt: "Korábban a Megyeri úti díszpáholyban is néha atrocitás érte a ferencvárosi érzelmű vendégeket, s ahogy hallom, most sem volt ott egyszerű a helyzetük a fradistáknak. Noha a lelátónak annak a részében álltunk, ahová a rohamrendőrök benyomultak, de szerencsére a nagy balhéból kimaradtunk, viszont mi is hosszú ideig könnyeztünk a gázspraytől. Nekünk nem is annyira volt félelmetes a történet, mint sok hölgynek, akik szintén ott voltak a szektorban, ők nagyon megrémültek az eseményektől. A szurkolók egyébként azt hiányolták, hogy 0-2 után mintha feladta volna a csapat a meccset, pedig egy ilyen rangadón az utolsó pillanatig hajtani kell, sohasem szabad feladni a reményt. Sajnos, ezúttal több Fradi-játékos nem érezte át, milyen elszántsággal kötelező egy Újpest elleni derbin pályára lépni."

Bánki József