Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga hetedik fordulójának leginkább várt derbijén az Újpest - szurkolói botránytól sem mentes mérkőzésen - 3-0-ra legyőzte a Ferencvárost. A Kispest idegenben meglepetésre 3-1-re verte a Dunaferrt, a Győr - a Megyeri úti meccshez hasonlóan - "puskaporos hangulatú" találkozón 4-1-re diadalmaskodott a Videoton ellen Székesfehérváron, az MTK egy góllal múlta felül a Siófokot. Még pénteken a Debrecen 2-1-et játszott a bajnok ZTE-vel.
Forrás: MTI
A rendbontások ellenére a meccs jó volt
Fotó: MTI


Ami pedig a rendbontásokat illeti: már a mérkőzés kezdete előtt akadt rendőrségi jegyzőkönyvbe kívánkozó esemény. A vendégszurkolókat a Népligettől szállító különmetró egyik kocsijának ablakát betörték, s a rongálás során egy drukker ereit elvágta az üveg, az illetőt kórházba kellett szállítani. A két tábor a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően nem találkozhatott egymással.

A Megyeri úton - nyilván tekintettel a mostani találkozóra - még nem javították meg azokat a székeket, amelyeket a legutóbbi összecsapáson törtek össze a ferencvárosi szurkolók. A kár akkor kétmillió forint volt.

A második félidő több mint negyedórás késéssel kezdődött, ugyanis a szünetben a vendégdrukkerek egy transzparenst feszítettek ki a következő felirattal: "Készenléti rendőrök, hivatalos rendbontók, gyilkosok!" Ezt követően a készenléti rendőrök beözönlöttek a vendégszektorba, s vízágyúkkal próbáltak rendet teremteni és a tömeget oszlatni. A hazai tábor eközben valóságos tűzijátékot rendezett.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020913aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Szabó Zsolt játékvezető először leküldte a kezdéshez felállt csapatokat a pályáról, majd amikor folytatni próbálták a találkozót, egy petárda robbant Szűcs Lajos mellett. A ferencvárosi kapus elterült a földön, de rövid ápolás után vállalta a játékot, így erős rendfenntartói jelenlét mellett folytatódott, majd Újpesti győzelemmel végződött a meccs. A meccs után újabb botrány már nem tört ki, a vendégdrukkereket egészen a különmetróig kísérték a készenléti rendőrség emberei és este negyed 10 körül már a közlekedés rendje is helyreállt.

Újpest - Ferencváros 3-0 (0-0)
Megyeri út, 6000 néző
vezette: Szabó Zs.
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Lerant - Poljakovic (Móri 80.), Tokody, Korolovszky, Rósa H. - Horváth F. (Simon 90.), Kovács Z. (Farkas 87.).
Ferencváros: Szűcs L. - Balog Z., Vukmir, Gyepes - Kriston, Cheregi (Szili 74.), Lipcsei, Szkukalek - Andone (Jovic 63.), Tököli, Leandro.
gól: Kovács Z. (61., 85.), Rósa H. (67.)
sárga lap: Poljakovic (7.), Rósa H. (11.), Juhár (40.), Kovács Z. (60.), Korolovszky (89.), illetve Kriston (14.), Andone (17.), Leandro (63.)

23. perc: Lipcsei jobb oldali szögletét Cheregi négy méterről, tiszta helyzetben fejelhette kapura, a gólvonalon álló Tamási szintén fejjel tisztázott.

48. perc: Lipcsei jobb oldali szögletét Gyepes tíz méterről a felső kapufára fejelte.

61. perc: Korolovszky jó labdával indította Kovácsot, aki egy pattanást követően tizenöt méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

67. perc: Korolovszky indult meg két védő mellett, majd Horváth egyből a bal oldalon érkező Rósa Henrik elé játszott, a középpályás pedig tizennégy méterről a jobb felső sarokba helyezett (2-0).

85. perc: Horváth ügyesen perdített a lesre játszó védők között Kovács elé, s a csatár tizenkét méterről, laposan a jobb sarokba gurított (3-0).