Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Sopron 2-2-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg együttesével, a szurkolók egybehangzó véleménye szerint remek derbit vívott a két csapat.

Az első játékrész egyértelműen a hazaiaké volt, a másodikban azonban már inkább a Zalaegerszeg volt aktívabb. Néhány soproni drukker nem fukarkodott a dicséretekkel, egyenesen azt állították, hogy a hazaiak az első félidőben lefocizták a pályáról Bozsik Péter tanítványait.

- Egyetért ezzel a megállapítással? - kérdeztük Komjáti Andrástól, a Sopron vezetőedzőjétől.
- Furán hangzik ez a bajnokcsapat elleni mérkőzéssel kapcsolatban, de ha az első 15 percben egyedül Sira kihasználja a helyzeteit, olyan előnyhöz jutott volna a csapat, amelyet a ZTE már nem tudott volna behozni. Igen, van valami igazság ebben a megállapításban - felelte a szakember.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020920aborsodi.html

- Csapatának tartása is volt, nem vetette vissza a játékosokat, hogy a ZTE az első gól után azonnal egyenlített.
- Úgy érzem, taktikailag nagyon jól megvalósították az elképzeléseket a fiúk, a megszerzett labdákkal gyorsan fejlődtünk fel támadásba, tényleg nagyon jól játszottunk a szünetig.

- A második félidőben viszont inkább a ZTE irányított.
- Így van, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni a vendégcsapat, amely Kenesei remek egyéni alakításának köszönhette az egyenlítést és a pontszerzést. Erről az a véleményem, hogy a csapat nehéz időszakon van túl, a játékosok a szünet után a megszerzett előnyt próbálták őrizgetni tudat alatt. Tény, hogy egy-két játékoson látszottak a fáradtság jelei is, de hangsúlyozom, a labdarúgók többségénél erről szó sem volt, jól tartották magukat.

Botár László