Vágólapra másolva!
Orbán Viktor volt miniszterelnök és Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára is jelen volt a 300 millió forintos beruházással, fél év alatt elkészült futballstadion avató ünnepségén, szombaton Pápán.

A létesítményre a stadionrekonstrukciós programból 200 millió forintos támogatást kapott a város, 100 millió forintot pedig az önkormányzat és a helyi vállalkozók biztosítottak.

Orbán Viktor avató beszédében emlékeztetett arra, hogy két éve új sportcsarnokot avattak Pápán, és akkor vetették fel a város vezetői egy stadion létesítésének a szükségességét.

"A rendszerváltást megelőző negyven évben nagy és súlyos árnyékot vetett Pápára a megyeszékhely, Veszprém, ideje volt tehát, hogy ez a város is fejlődésnek induljon" - jegyezte meg a fideszes politikus, aki reményét fejezte ki, hogy Pápa a jövőben is valóra tudja váltani terveit.

Az új létesítményt Mesterházy Attila adta át jelképesen Kontrát Károly fideszes parlamenti képviselőnek, a pápai futballklub tiszteletbeli elnökének. A stadion részben fedett lelátóin ötezer ülőhely van, a kétszintes klubépületben pedig hét öltözőt alakítottak ki. Az új létesítmény egy villanyvilágításos edzőpályával is gazdagodott.

A pápai stadionavatón jelen volt a Fidesz vezető politikusai közül Áder János frakcióvezető és Kövér László választmányi elnök. Részt vett az ünnepségen Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá több volt válogatott labdarúgó, köztük Mészöly Kálmán, Törőcsik András, Fenyvesi Máté és Illovszky Rudolf.

Az avatást követően a parlamenti válogatott és a pápai öregfiúk csapata mérkőzött meg egymással.