Vágólapra másolva!
Az európai futballközvélemény figyelme általában a topligákra irányul, de természetesen ezeken kívül is történnek érdekes események a labdarúgás világában. Hétről hétre jelentkező összeállításunkban ezekről igyekszünk beszámolni.

A viharos időjárás miatt nem csak Németországban kellett bajnoki mérkőzést elhalasztani vasárnap, hanem Belgiumban és Hollandiában is: előbbi országban egy, utóbbiban pedig két mérkőzés játszottak volna, azonban egyikre sem kerülhetett sor. A hollandoknál ez a három nagyot (az Ajax Amsterdamot, a PSV Eindhovent és a Feyenoordot) nem érintette, mindhárom együttes lejátszotta soros bajnokiját, és ezúttal az amszterdamiak botlottak. Az Ajax hazai pályán fogadta az ebben az idényben viszonylag jól szereplő RKC Waalwijkot, és egészen az 57. percig nem sok említésre érdemes történt, akkor azonban megélénkültek az események.

A hét világválogatottja/sport/focivilag/20021028ahet.html

A hazaiak csapatkapitánya, a román Christian Chivu ugyanis piros lapot kapott, ráadásul a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást a vendégek támadója, Rick Hoogendoorp a kapuba bombázta. Az Ajax csak szenvedett, amit drukkerei meglehetősen nehezen viseltek, igyekeztek minden, kezük ügyébe kerülő tárgyat a pályára dobni, aminek az lett az eredménye, hogy a 71. minutumban a bíró jobbnak látta, ha félbeszakítja a találkozót. Tizenkét perccel később végre folytatni lehetett a találkozót, és Maxwell ki is egyenlített, vagyis az Ajax megőrizte veretlenségét, az első helyet azonban át kellett adnia a PSV Eindhovennek.

A Philips-gyári csapat, akárcsak a harmadik holland BL-szereplő, a Feyenoord, öt gólt rúgott ellenfelének. És ha már a rotterdamiaknál tartunk: a klub vezetősége a hét végén bejelentette, hogy meghosszabbította a tréner, Bert van Marwijk szerződését, amely így 2004-ig érvényes. A szakember elsősorban azzal lopta be magát a drukkerek szívébe, hogy májusban elhódította az UEFA-kupát a gárdával.