Vágólapra másolva!
Komoly gondban van a német Bayern München labdarúgócsapata, amely története során először esett ki már az első fordulóban a Bajnokok Ligájából, s legutóbb Brémában is vesztesen hagyta el a pályát. A listavezető trénere, Ottmar Hitzfeld lassan teljesen magára marad, a német lapok még két meccset adnak a svájci szakembernek.

A Werder Bremen elleni 2-0-s vereséget követően még úgy látszott, a klubvezetés kitart Ottmar Hitzfeld mellett, aki jelenleg az aktív trénerek egyik legeredményesebbje a világon. A bajorok kiestek a Bajnokok Ligájából, sőt, csoportjukban a negyedik, utolsó helyen végeztek, s a bajnokságban is hiába vezetnek, a vasárnapi, Bremen elleni zakó felerősítette a krízishangulatot.

Ugyan Uli Hoeness, az Abendzeitungnak úgy nyilatkozott "a Bayern folytatja a megkezdett utat", de kritizálta is egyben Hitzfeld munkáját, mondván, a BL-kieséssel nagy hiba volt ilyen megalázó helyzetbe hozni a klubot. A Bayern München elnöke, Franz Beckenbauer is támadta a csapatot, szerinte az élet, az eltökéltség lés a szándék hiányzik mindenkiből. "Ezek után mi mást várhatnánk?" - tette fel a költői kérdést a Császár. Beckenbauer szerint a kommunikáció hiánya, és a túlzott engedékenység vezetett idáig, példaként Kahn nevetséges, tízezer dolláros büntetését hozta fel.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20021103abundesliga.html

"Egy dolog sajnálkozni, s halottnak nyilvánítani a csapatot, s másik felrázni a társaságot. Meg vagyunk győződve arról, hogy mind a bajnokságot, mind a Német Kupát megnyerjük idén Hitzfelddel" - jelentette ki Oliver Kahn, hozzátéve, Hoenessnek is igaza van, s magatartása példamutató lehet. "Minden problémát szemtől szembe mond el, ezért a játékosok elfogadják és tisztelik."

A keddi Bild "Hitzfeld teljesen egyedül" címmel jelentette meg írását, amely rámutat arra, nyíltan már Uli Hoeness, valamint Karl-Heinz Rummenigge alelnök sem áll ki a tréner mellett. A lap úgy tudja, Hitzfeld kétmérkőzéses haladékot kapott, hogy felrázza tanítványait.

Pincési László

[origo]