Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint Gheorghe Hagi lehet a román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Az eddigi tréner, Anghel Iordanescu a Dánia elleni, 5-2-es vereséggel végződő szombati Eb-selejtezőt követően mondott le a posztjáról.

A román újságok arról számoltak be, hogy a szövetség vezetői jelenleg Iordanescut próbálják rábírni a folytatásra, ám ha ez nem jár eredménnyel, akkor valószínűleg elsőként Haginak ajánlják fel a megüresedett helyet. Hagi 2001-ben fél éven át már irányította a román válogatottat, de nem sikerült kijutniuk a tavalyi világbajnokságra, ezért lemondott.

Az Eb-selejtezők me-netrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

A dánokkal szemben hazai pályán elszenvedett 5-2-es vereség egyébként Romániában földindulásszerű változásokat indított el. Iordanescu a mérkőzést követően azonnal lemondott posztjáról, s követte őt egyik meghatározó labdarúgója is: hétfőn Gheorghe Popescu jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól.

"Már 35 éves vagyok, és nem bírom tovább ezt az iramot, ezért úgy döntöttem, átadom a helyemet a fiataloknak" - mondta a német bajnokság élvonalában szereplő Hannover játékosa. Popescu összesen 115-ször lépett pályára a nemzeti csapatban, s ezalatt 16 gólt szerzett. A klasszis védő azt már korábban bejelentette, hogy a következő szezon után befejezi pályafutását.