Vágólapra másolva!
Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke úgy véli, amennyiben új stadiont készülnek építeni a csapat számára, akkor abba a stadionba minőségi együttes is kell - márpedig a védelem közepe sürgős erősítésre szorul. Ezért az Ágyúsok meg akarják vásárolni William Gallast, a Chelsea francia védőjét.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Gallas ára - állítólag - 7,5 millió font, mintegy 2,8 milliárd font, legalábbis szerződésének záradékában az áll, hogy ennyiért vihetik a tar labdarúgót. Mellesleg Arsene Wengernek John Terryre, a Chelsea újdonsült válogatott védőjére fáj a foga, ám a 25 éves bekk ára 12 millió körül mozog.

A menedzser szerint azért van szükség erősítésre a védelem közepén, mert bár Sol Campbell biztos pont, de a 36 éves Martin Keown pályafutása végéhez közeleg. A helyén kipróbált másik francia védő, Pascal Cygan pedig nem bűvölte el játékával a londoni szakvezetést.

Ugyanakkor a nagy rivális, a Manchester United csapata jobb oldalát kívánja erősíteni Geremi megszerzésével. A 24 éves kameruni védő-középpályás-jobbszélső jelenleg kölcsönben tartózkodik a Middlesbrough-nál, ám kirobbanó játékát látva az anyaegyesület, a Real Madrid vissza akarja rendelni tulajdonát a Bernabéuba.

A szezon elején kútba esett egy eladási terv a Chelasea-nek, a felajánlott 5,7 millió fontot kevesellte Jorge Valdano sportigazgató: Geremi árát 9millióban (33 milliárd forint) szabta meg.

Most beszállt a licitbe Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere is, akit nem csupán Geremi idei kirobbanó játéka nyűgözött le, hanem korábbi teljesítménye a világbajnokságon és a Real színeiben néhány BL-mérkőzésen.

Ch. Gáll András