Vágólapra másolva!
Lépéshátrányba kerülhet az Arsenal labdarúgócsapata az aranyéremért folytatott harcban, miután Arsene Wenger együttese 2-0-s vezetésről döntetlenre adta a Bolton elleni, idegenbeli találkozót. Márpedig, ha a Manchester United vasárnap legyőzi a Tottenhamet, akkor előnye három pont lesz.

Komoly reményekkel vágott neki Bolton elleni mérkőzésnek az Arsenal együttese, amely a veszített pontokat tekintve hasonló teljesítménnyel bírt, mint a listavezető Manchester United. (A pontazonosság azért nem helytálló kifejezés, mert az Ágyúsok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.) Így aztán Arsene Wenger tanítványai számára csak a győzelem jelenthette azt, hogy tudják tartani a lépést MU-val, s versenyben maradhatnak az aranyéremért.

A két csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést
Bolton: Jaaskelainen - N'Gotty, Bergsson, Laville, Mendy - Campo, Frandsen, Okocha, Gardner - Djorkaeff, Pedersen
Arsenal: Seaman - Lauren, Cygan, Campbell, Cole - Ljungberg, Parlour, Silva, Pires - Henry, Wiltord.

Az első félidő feledhető produkciója után egy felpörgött Arsenal lépett pályára, s a 48. percben meg is szerezte a vezetést. Pires remek labdával ugratta ki Henryt, aki a balszélen majdnem az alapvonalig száguldott, s okos centerezését az érkező Wiltord három méterről belsőzte az üres kapuba (0-1). Nyolc perccel később már kettőre nőtt az előny: az 56 .percen keresztül gyakorlatilag észrevétlen Pires 16 méterről okosan csavart a bal sarokba (0-2).

A kétgólos előny mintha megnyugtatta volna az Arsenalt, a bennmaradásért küzdő Bolton pedig megérezte ezt. A 74. percben, egy tűzijátékot követően az egyedül maradt Djorkaeff emelt Seaman kapujába (1-2), majd a csereként pályára lépő Keown mattolta saját kapusát, miután a 84. percben egy bal oldalról beívelt szabadrúgást csúsztatott védhetetlenül a bal felső sarokba (2-2). Az utolsó percekre Laville kiállítása miatt megfogyatkozott Bolton már csupán a szögletzászlónál "múlatta az időt", a sok sarokrúgást ugyanis a Djorkaeff, Okocha kettős olyan ügyesen végezte el, hogy az Arsenal már nem tudott támadást vezetni.

Az Arsenal veresége azt jelentette, hogy a listavezető Manchester United lépéselőnybe kerülhet, ha vasárnap győz a Tottenham Hotspur otthonában. A nap legnagyobb gólkülönbségű összecsapásán a Liverpool egy hatos rúgott a West Bromwich otthonában, a kétgólos cseh Milan Baros mellett Michael Owen négyszer volt eredményes.

A 36. forduló eredményei
Bolton - Arsenal 2-2 (0-0)
gól:
Djorkaeff (74.), Keown (84., öngól), illetve Wiltord (48.), Pires (56.)
kiállítva: Laville (89., Bolton)

Birmingham City - Middlesbrough 3-0 (2-0)
gól:
Dugarry (18.), Clemence (40.), Lazarides (80.)

Charlton - Southampton 2-1 (1-0)
gól:
Parker (32.), Lisbie (50.), Beattie (90.)

Chelsea - Fulham 1-1 (1-0)
gól:
Goma (38., öngól), Boa Morte (67.)

Everton - Aston Villa 2-1 (0-0)
gól:
Allbäck (49.), Rooney (90.), illetve Campbell (59.)

Leeds United - Blackburn 2-3 (1-1)
gól:
Viduka (21.), Smith (90.), illetve Dunn (38., büntetőből), Andy Cole (69.), Todd (78.)

Sunderland - Newcastle 0-1 (0-1)
gól:
Solano (43., büntetőből)

West Bromwich - Liverpool 0-6
gól:
Owen (15., 49., 61., 67.), Baros (47., 84.)