Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, ha a két klub megegyezik, elképzelhető, hogy visszatér egykori sikerei helyszínére, az FC Barcelonához.

"Csodálatos lenne, ha ismét ott dolgozhatnék, de a szerződésem csak jövő júniusban jár le, s én szavatartó ember vagyok" - fogalmazott a szakember. "Ennek ellenére hiszem, hogy van megoldás, de én ebbe nem szeretnék beleavatkozni. Egy dolog viszont meglehetősen zavar: Barcelonában mindenki azt gondolja, hogy csak én lehetek a gárda megmentője, holott ez ennél jóval bonyolultabb ügy."

A katalán csapat 1992-ben a Wembley-stadionban rendezett BEK-döntőben Koeman 112. percben szerzett góljával nyerte meg a kupát az olasz Sampdoriával szemben.

Ebben az idényben mély válságba kerültek a katalánok: az együttes a bajnokságban csak a középmezőnyben, a 7. helyen áll, míg a Bajnokok Ligájából a negyeddöntőben kiesett. Februárban lemondott Joan Gaspart elnök, majd április végén - a pénzügyi gondok és a BL-búcsú miatt - az őt ügyvezetőként váltó Enric Reyna és az elnökség is. Az új vezető megválasztásáig egy ideiglenes tanács végzi az irányítói feladatokat.