Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik a labdarúgó UEFA-Intertotó Kupa 1. fordulójának első mérkőzéseit, a két magyar résztvevő, a Győri ETO FC és a Videoton FCF egyformán hazai pályán kezdi a küzdelmeket. A győriek szombaton a ciprusi Ethnikosz csapatát fogadják, míg a Videoton a bolgár Marek Dupnicát Dunaújvárosban látja vendégül.

A sóstóiak Csank Jánossal készülnek a bolgár bajnokság kilencedik helyén végző Marek Dupnica ellen. A hazaiaknál igazi új szerzemény nincs, de a felnőtt kerettel edz a junioroktól felhozott Bartyik, és felépült sérüléséből Monye is. Nem lép pályára honfitársai ellen a bolgár Palejkov sem, akivel szerződést bontott a klub, csakúgy, mint Stanojeviccel. Mivel a liga által eltiltottak (Pomper, Némedi, Tóth Norbert) sem léphetnek pályára, nehéz dolga lesz a Videotonnak. A csapat felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, s 3-1-re nyert a Felcsút ellen.

A bolgár együttes idegenben nem villogott hazája bajnokságában, 13 mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg, s 13 rúgott gól mellett 27-et kapott.

A Marek Dupnica kerete
kapusok: Armando Hambarcumjan (örmény), Nyikolaj Kucarov, Emil Ovcsarov
védők: Nyikolaj Alekszandrov, Amiran Mudziri (grúz), Hriszto Aranguelov, Dimitar Komdzijev, Emil Kremenljev, Stefan Lulcsev, Emil Petkov, Cvetelin Csicskov, Georgi Vazarov, Veszelin Velikov
középpályások: Krasszimir Dimitrov, Petar Kapitanszki, Ivajlo Kirilov, Angel Sztojkov, Vlagyimir Jonkov
csatárok: Anton Jeftimov, Zsivko Irobaljev, Ljubomir Ljubenov, Rumen Sankulov, Vlagyiszlav Vladov
edző: Dimitar Alekszejev

A Győr számára sem lesz sétagalopp a ciprusi Ethnikosz Ahnasz elleni összecsapás, s bár a Varga-csapat nem a győzelmet határtalan számáról volt híres az utóbbi félévben, gyengébb ellenfelével szemben nyernie kell. A hazaiaktól egy csapatra való játékos távozott, Igor Nicsenko pedig műtétjét követően lábadozik, így várhatóan a fiatal játékosokhoz nyúl a szakvezetés. Kivételt jelenthet az egykori válogatott középpályás, Nyilas Elek, aki hivatalos mérkőzésen most mutatkozhat be a zöldeknél.

A ciprusiak a bajnokság hatodik helyén zártak, s bejutott a ciprusi kupa döntőjébe, ahol azonban a Famagusztától vereséget szenvedett. A klub egyetlen nemzetközi szereplése alkalmával, 1997-ben az Intertotó-kupában az első körben elvérzett a svéd Örgryte IS ellen: hazai pályán ugyan sikerült 2-1-re nyerni a ciprusiaknak, de a visszavágón 4-0-s vereséget szenvedtek. Az együttes legnevesebb légiósa a szerb kapus, Kocsics, aki pályafutása során megfordult a Serie A-ban is, és ott volt az 1998-as világbajnokságon is. A játékoskeretben található még a holland Klomp, a cseh Pejsa, a macedón Gjurev, illetve a kameruni válogatott Dikoume.

Az Ethnikosz Ahnasz kerete
kapusok: Aleksandar Kocic (szerb), Marios Kiriaku, Andreasz Lampru
védők: Kosztasz Arisztidu, Damianosz Domianu, Petrosz Haciarosz, Loiszosz Kakojannisz, Szteliosz Moiszeosz, Kosztasz Szenekkisz, Dimitrisz Szimu, Jan Pejsa (cseh)
középpályások: Elipidoforosz Ilia, Andreasz Kontu, Kosztantinosz Marinu, Mariosz Nicola, Michalisz Petru, Hrisztosz Purosz, Hrisztakisz Pojiaci, Szteliosz Szteliu, Rene Klomp (holland), Borje Gjurev (macedón)
csatárok: Kirjakosz Haciarosz, Mariosz Thoma, Georgiosz Vou, Kriszafisz Kriszafi, Nicolas Dikoume (kameruni), Dragoslav Music (szerb)
edző: Slobodan Vucekovic.