Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott öt helyet javított legutóbbi pozícióján, így már 49. a FIFA legfrissebb világranglistáján. A Gellei-csapat az áprilisi visszaesést követően az 58. helyről kapaszkodott az első ötvenbe.

Gellei Imre szövetségi kapitány a helyezéssel kapcsolatban elmondta: "Nagy öröm számomra, hogy előkelőbb helyet foglalunk el a nemzetközi mezőnyben, de nem tévesztjük szem elől korábbi céljainkat: szerénynek és becsvágyónak kell lenni. Legnagyobb súlya természetesen az Európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítményünknek van."

Eb-selejtezőbeli riválisaink közül a svédek a 18. helyre léptek előre, a lengyelek viszont négy helyet rontva már csak a 33. pozíciót foglalják el. Lettország maradt a 79., míg San Marino kissé javítva a 161. a rangsorban. A listát továbbra is a Konföderációs-kupától a napokban búcsúzó világbajnok Brazília vezeti, Franciaország és Spanyolország előtt.

A sorrend további érdekessége, hogy Bora Milutinovic új csapata, az Európa-bajnoki reményeit végképp elvesztő Szerbia és Montenegró a 27. helyre esett vissza, míg a portugál kontinensviadalról moldovai vereségével minden bizonnyal lecsúszó osztrákok a magyarok mögé, az 55. pozícióba szorultak hátra.