Vágólapra másolva!
A Real Madrid megegyezett a Chelsea-vel Claude Makelele ügyében: a londoniak a spanyol lapok szerint húszmillió eurót fizetnek a francia középpályásért. A Kékek másik új szerzeménye a skót kapus, Neil Sullivan lehet, aki ingyen érkezhet a Tottenhamtől, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton. Eközben a Chelsea holland szélsője, Boudewijn Zenden a Paris Saint-Germainben köthet ki - a párizsiak a Cruzeior argentin védőjét, Juan Pablo Sorínt is kiszemelték.

A skót Rangers elfogadta a Blackburn Rovers 7,5 millió fontos ajánlatát csapatkapitányáért, Barry Fergusonért. A skótok az Atlético Madridtól leigazolt brazil Emersonnal pótolták a középpályást.

Az argentin Vélez Sarsfield csatáráért, Roberto Nanniért a spanyol Osasuna mellett a török Besiktas is bejelentkezett. Az Udinese támadóját, Roberto Muzzit az AC Parma csábítja. A Real Madrid arra is az esetre is gondolt, ha nem tudja megszerezni a Valenciától Roberto Ayalát: a középhátvéd posztjára még Jaap Stam (Lazio) és Christoph Metzelder (Borussia Dortmund) a kiszemelt.

Az Atlético Madrid ajánlatot tett a Valenciának az uruguayi középpályásért, Gonzalo de los Santosért. AS Monaco is felvette a kapcsolatot a Valenciával, a franciák a norvég csatárt, John Carew-t akarják megszerezni, akiért azonban a Leeds United és az Everton is érdeklődik.

A Middlesbrough a holland SC Heerenveren csatárát, Romano Denneboomot szemelte ki. A Lyon védőjéért, Jérome Brechet-ért a Paris Saint-Germain és az Internazionale folytatott versenyfutást, amit 4,7 millió euróval a milánóiak nyertek meg.

A leedsi Mark Vidukát viszont az Inter nem tudta megszerezni, mivel az angolok visszautasították az ajánlatot. A Wolfsburg csatárt akar igazolni, a kiszemeltek: Carsten Jancker (Udinese) és Paul Agostino (1860 München).

A Fenerbahce ajánlatot tett a Barcelonának a holland szélsőért, Marc Overmarsért. A spanyol bajnokság újonca, a Murcia megszerezte a holland SC Heerenveen dán csatárát, Daniel Jensent. A Schalke 04 belga csatára, Émile Mpenza visszatért korábbi klubjához, a Standard Liége-hez.

A Bolton kölcsönvette a Sunderland brazil védőjét, Emerson Thome-ot. A Real Madrid angol középpályása, Steve McManaman is elhagyta a királyi gárdát, ő a Manchester Cityhez szerződött. A VfB Stuttgart leigazolta Bayern München amatőrcsapatából a védő Markus Husterert.