Vágólapra másolva!
Az ötgólos debreceni vereség után érthetően rossz a hangulat a Ferencvárosnál. Ráadásul Garami József, a zöld-fehérek szakmai igazgatója a különböző válogatottban szereplők közül öt játékosát is nélkülözni kénytelen, jóllehet az Üllői úton ezúttal nem bánják, hogy tíz nap áll rendelkezésre a hajdúsági kudarc kiheverésére.

"Kár lenne tagadni, a súlyos debreceni vereség miatt nagyon rossz a hangulat a csapaton belül" - kezdte a szakmai igazgató. "Bevallom, még most sem értem, mitől zuhant így össze a társaság, noha a mérkőzés előtt mindenki fogadkozott, mindent megtesz a sikerért. Rendben, vasárnap nem nekünk szurkoltak többen, ám pontosan ilyen hangulatban lehet dacosabban futballozni. A zárt kapus mérkőzéseinken, sőt még az edzéseken is jobban pörögtek a játékosok, mint a telt házas debreceni fellépésen. Az csupán személyes megjegyzésem, hogy edzői pályafutásom során még egyetlen csapatommal sem kaptam öt gólt egy mérkőzésen."

Közbevetésünkre, hogy a jelenlegi szituációban elsősorban mivel tudja feloldani a kudarc okozta sokkot, Garami ezt felelte: "Ez nem könnyű feladat, hiszen hat, a kezdőcsapatban számításba vett labdarúgóról is le kell mondanom ezen a héten. Dragóner, Lipcsei, Gera az A válogatottal, Leandro az U21-es csapattal készül a lengyelek elleni selejtezőre, míg Kapic a szlovén válogatottba kapott meghívást. Mindezek tetejébe Tököli sérült, azaz van gondunk elég. Mire az említettek visszatérnek a válogatottól, lassan csomagolhatunk is a koppenhágai UEFA-kupa-visszavágóra, ami - mondanom sem kell -, kőkemény mérkőzés lesz, márpedig mi még nem akarunk lemondani a továbbjutásról."

Búcsúzóul megkérdeztük, hogy mi igaz a korábban pletykaként felröppent büntetésről, amit a játékosok kaptak volna a debreceni teljesítményükért, amire Garami mester röviden válaszolt: "Nincs büntetés, elég büntetés volt mindannyiunk számára az a 90 perc."

Bánki József