Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség edzőbizottsága úgy döntött, hogy az MTK Hungária vezetőedzőjét, Egervári Sándort javasolja szövetségi kapitánynak.

A Garami József által vezetett szakmai testület pénteken határozott a kérdésről. A végső döntés az MLSZ elnökségétől függ, annak következő ülése december 19-én lesz. Az edzőbizottság arra is javaslatot tett, hogy az utánpótlás-válogatott élén Róth Antal maradjon.

Az eddigi szövetségi kapitány, Gellei Imre december 1-jei hatállyal mondott le. A szakvezető szerződése az év végén lejárt volna. Gellei az Európa-bajnoki selejtezőn elért s kudarcnak számító csoportbeli 4. hely, valamint az észtek elleni 0-1-s kudarc miatt érezte úgy, hogy mindenképpen "új arcra van szükség" a válogatott élén.

Az U21-es csapatot szövetségi edzőként irányító Róth Antal szerződése szintén lejár december 31-én.

"Megtisztelőnek és erkölcsi elismerésnek veszem a kollégák döntését, ám ez csak javaslat, a döntés az MLSZ elnökségének kezében van" - mondta Egervári Sándor a bizottság határozata után. "Azért is esik jól a szakma javaslata, mert ezzel az elmúlt évek eredményeit és azokat a csapatokat is elismerik, amelyeknél korábban dolgoztam. Hangsúlyozom azonban, az elmúlt napokban direkt azért nem nyilatkoztam, mert az MLSZ elnökségének joga, hogy megválassza a kapitányt. Éppen ezért nem mondhatok mást, remek érzés, hogy az edzőbizottság így döntött, de egyelőre az MTK edzője vagyok, s javában az őszi szezon értékelését végzem."

Bánki József