Vágólapra másolva!
Az idényt gyengén kezdő Bayern München parádés játékkal fejezte be őszi szereplését a Bundesligában, miután a bajorok a 17. fordulóban 6-0-ra győztek Freiburgban. Lisztes Krisztián együttese, a Werder Bremen könnyedén, 3-0-ra verte a Rostockot, így az élről várhatja a január 31-ei folytatást. Királyék megint kikaptak, ezúttal a Köln lőtt hármat a Herthának.

Ottmar Hitzfeld együttes mindvégig uralta a mérkőzést, melynek végkimenetele gyakorlatilag a 28. percben eldőlt, hiszen a bajorok holland légiósa, Roy Makaay egy csodálatos labdaátvételt követően ekkor már 3-0-ra alakította az eredményt. Végül 6-0-ra diadalmaskodott a müncheni elitcsapat, amely győzelmével feljött a második helyre, szerdán azonban még a Stuttgart vagy a Leverkusen megelőzheti - a két együttes éppen egymással csap össze.

A Werder Bremen könnyed győzelmével megtartotta - szombaton megszerzett - első helyét a táblázaton, és a zöld-fehérek Rostock elleni sikeréhez Lisztes Krisztián góllal járult hozzá, a magyar középpályás a 89. percben talált be. Lisztes a múlt szombati, Leverkusen elleni találkozón is gólt szerzett, akkor tizenegyesből volt eredményes.

A Herthának úgy tűnik, az új edzővel sem megy, a berliniek nem tanúsítottak nagy ellenállást a forduló előtt még tökutolsó 1. FC Köln otthonában. Királyék sima 3-0-s verést kaptak, igaz, a 72. perctől, Nando Rafael kiállítását követően tíz emberrel játszottak. A Hertha nagy "szerencséje", hogy a Frankfurt is kikapott, ha ugyanis az Eintracht pontot szerez hazai pályán a Hamburg ellen, akkor Dárdaiék az utolsó helyen töltik a téli szünetet.

A szerdán a Kaiserslauternt vendégül látó Dortmundhoz kapcsolódó hír, hogy közel három hónapos távollét után megérkezett Németországba Marcio Amoroso, a Borussia brazil csatára. A támadó a klub vezetőségének többszöri felszólítása ellenére eddig azért nem utazott vissza hazájából, mert szerinte a klub orvosai nem kezelték megfelelően sérült térdét. A Dortmund vezetői úgy vélik, hogy Amoroso szerződésszegést követett el, s a futballistának a napokban magyarázatot kell adnia viselkedésére. A német lapok szerint elképzelhető, hogy felbontják a 29 éves dél-amerikai játékos szerződését.

Bundesliga, 17. forduló:
1. FC Köln - Hertha 3-0 (0-0)
gól:
Voronyin (46.), Podolski (75.), N. Kovac (87., öngól)
piros lap: Rafael (72., Hertha)

Frankfurt - Hamburg 2-3 (0-1)
gól:
Skela (53.), Beierle (66.), illetve Beinlich (17.), Takahara (52.), Barbarez (85.)

Freiburg - Bayern München 0-6 (0-3)
gól:
Demichelis (7.), Salihamidzic (23.), Makaay (28., 67.), Pizarro (61.), Trochowski (87.)

Werder Bremen - Rostock 3-0 (1-0)
gól: Aílton (3.), Ismael (78.), Lisztes (89.)