Vágólapra másolva!
Szerdán a bajnok MTK is megkezdte felkészülést a tavaszi idényre. Az első foglalkozás előtt meglepetést keltett, hogy a korábbi távozók - Molnár Zoltán, Szántai Levente, Pandúr Péter, Győri János - mellett Czvitkovics Péter is bejelentette, hogy elhagyja a klubot.

- Milyen változások lesznek a keretben a tavaszi idényben? - kérdeztük Egervári Sándort, az MTK szakvezetőjét.
- Az már a bajnokság őszi befejezését követően eldőlt, hogy a vezetők döntése alapján Molnár Zoltán, Szántai Levente, Győri János és Pandúr Péter távozik, ám az első edzés előtt engem is meglepett, hogy hasonló bejelentést tett Czvitkovics Péter. A tehetséges játékosra pedig számítottam volna tavasszal.

- Szó volt még, hogy esetleg Végh Zoltán és Zavadszky Gábor is külföldre szerződhet...
- Úgy tudom, ők maradnak, s szükség is lesz rájuk.

- Sok hiányzó volt az első tréningen?
- Az ortodox karácsony miatt csupán Jezdimirovics kapott felmentést, míg Halmai a műtétje után egyelőre külön edzett.

- A játékosok milyen állapotban érkeztek vissza a szabadságról?
- Senkin sem vettem észre, hogy túlzottan elengedte volna magát az ünnepek alatt. Az első hét egyébként a ráhangolásé, a szerdai gyakorláson is játszottunk teremben, és egy kicsit belátogattunk a konditerembe. A súlymérést péntekre írtam ki, erre mindig adok időt, hiszen nem a büntetés a célom, hanem, hogy rend legyen. A jelek szerint mindenki tudja a kötelességét, jó hangulatban edzettek a fiúk.

Információnk szerint Czvitkovicsnak külföldi ajánlata van, ráadásul a tartozások miatt állítólag egyedül ő jelentette fel a klubot, jóllehet korábban a fiatal labdarúgó Várszegi Gábor kedvenc játékosai közé tartozott. Az említett Molnár Zoltánt a Honvéd és az Újpest is szívesen látná soraiban, Pandúr visszatérhet Kispestre, Győrit a Pécs szemelte ki magának, míg nem kizárt, hogy Szántai is visszaigazol anyaegyesületébe, Újpestre.

Bánki József