Vágólapra másolva!
Vasárnap Pécsett megkezdődik az idei labdarúgó-teremtorna selejtezője. A baranyai négyesben a hazaiakon kívül az ugyancsak élvonalbeli Balaton FC, a másodosztályú Kaposvár és BKV Előre vesz részt. A hazai együtteshez várhatóan két új játékos szerződik: Liviu Bonchis és Győri János.

"Az őszi idény befejezését követően azt kértem a játékosoktól, hogy mindenki fakultatív módon igyekezzen felkészülni az alapozás megpróbáltatásaira, akár teniszezéssel, akár úszással, csak ne kelljen nulláról kezdeni a felkészülést. A jelek szerint a keret zöme eleget tette a kérésemnek, ám igazán a jövő héten derül ki, amikor is teljesen belevetjük magunkat a munkába, hogy ki mennyit mozgott az egyhónapos szünet alatt" - mondta Nagy Tamás, a PMFC fiatal vezetőedzője.

Kérdésünkre, hogy a hét végi hazai teremtorna megnyerése mennyiben presztizskérdés a csapat számára, a pécsiek trénere így válaszolt: "Természetesen nagyon szeretnénk megnyerni a tornát, elvégre ez kötelességünk lelkes hazai közönségünk előtt, ráadásul a várhatóan jó hangulatú meccsek remek motivációt jelentenek majd a fiúk számára a kemény felkészüléshez. Ugyanakkor azt sem hallgathatom el, hogy szakmailag nem a teremtornára, hanem a bajnokságra készülünk, mivel jelenleg minimális előnnyel vagyunk a legjobb hatban. Márpedig a tervünk az, hogy az alapszakaszt követően is ott maradjunk, igaz tudjuk, ez nehéz feladat lesz. Vagyis a teremfoci miatt nem változtatok a felkészülési programon, egyébként viszont jól illeszkedik a betervezett munkánkhoz."

Az esetleges erősítésekről a szakvezető nem tudott beszámolni, mert mint mondta, még a teremtorna vasárnapi küzdelmei után is tárgyalnak néhány labdarúgóval. Információnk szerint azonban nagy valószínűséggel Pécsre igazol Liviu Bonchis, aki korábban a ZTE és a Haladás együttesében is megfordult, valamint Győri János az MTK egyszeres válogatott játékosa. Utóbbi ősszel az MTK fiókcsapatában, Bodajkon szerepelt, majd télen a kék-fehérek lemondtak a szolgálatairól, pécsi szerződését pedig, nagyban elősegítheti, hogy Győri pályafutása a közeli Komló városából indult.

Bánki József

Nagy Tamás: Nincs pánik Pécsett/sport/magyarfoci/20031113nagy.html