Vágólapra másolva!
Fehér Miklós halálhíre majd' mindenkit megrázott szerte a világon, a szurkolók egyre-másra nyitják az internetes topikokat a témában. A portugál fórumokat szinte elárasztják a hitetlenkedő, szeretetteljes beírások, ugyanúgy, ahogy a magyarokat. Az [origo] hozzászólásaiból válogattunk.

Az emlékezés képei

Gyógyulj meg, Fehér Miki! címmel röviddel fél egy után nyitott topikot Fradi23, ám nem sokkal később - sajnos - át kellett nevezni: azóta Fehér Miki, nem felejtünk el soha! cím alatt fejtik ki a drukkerek véleményüket, s természetesen gyászolnak.

"Sajnos, nem sokáig reménykedhettünk... Én a spanyol tévén láttam a borzalmakat, a sporthírekben egyenesben számoltak be Lisszabonból. Le vagyok sújtva, és még nem tértem magamhoz... Nincs igazság ezen a Földön... Remélem, csodás emlékmérkőzést rendeznek neki, mert az egyik legtehetségesebb magyar játékos volt. Jaj, nem találom a szavakat.... Miki, vágd tovább a gólokat az égi focipályákon Foéval!" - írta Rekettyehajlító, akihez hasonlóan sokan nem tudják elhinni a történteket.

Szerdán, Győrött lesz a temetés
A vasárnap elhunyt Fehér Miklós temetése szerdán 15 órakor lesz a győri Szabadi úti temetőben. Az MLSZ-től származó információk szerint a szertartásra szintén szerdán különgéppel érkeznek a Benfica játékosai, vezetői, a Portugál Labdarúgó Szövetség képviselői, valamint államtitkári szinten képviselteti magát az ottani sportminisztérium.
(MTI)


"Ez döbbenet... Üres aggyal és szoruló torokkal bámulok magam elé. Nyugodj békében, Miki!" - írta ifjvassn, míg juvedrukker összefogást sürget. "Tragikus, szörnyű. Nem találom a szavakat. Csak ülök, bámulok magam elé. Sírok, csak nem könnyezek. Egy ilyen ember, mint Miki. Akit Lisztessel és Szabiccsal még lehetett szeretni. És most Ő is eltávozott közülünk. A magyar válogatott tagjainak pedig üzenem: bárki, értitek bárki is húzza fel a nemzeti mezt, bárki is legyen a kapitány, játsszátok a meccset salakon vagy az Old Traffordon... Úgy játsszatok, hogy Miki az égből büszke lehessen rátok. Ha csak az utolsók lesztek, akkor is minden meccsen 1000%-ot adjatok ki magatokból, 100-szor 90 percen át. Hogy mondhassa Miki a többi, tragikusan elhunyt nagynak: ez az én csapatom, itt játszhattam. Szörnyű leírni múlt időben. De ha fizikailag már nem is játszhatsz velük, nem lőhetsz három gólt vb-selejtezőn, a lelked akkor is örökké köztünk lesz. Isten Veled, Fehér Miklós!"

Meghalt egy svéd amatőr
Szívroham következtében meghalt a svéd negyedosztályban szereplő Kävlinge Gif labdarúgócsapatának egyik játékosa. A 30 éves futballista edzés közben, még a bemelegítés során esett össze, az újraélesztésre tett kísérletek eredménytelennek bizonyultak. A halál okát egyelőre nem tudni. Az Aftonbladet című lap a tragédiáról szóló írásában emlékeztetett rá, hogy vasárnap Fehér Miklóst, a Benfica magyar csatárát is a pályán érte a halál.
(MTI)


Összeállításunkat martin22 soraival zárjuk: "Miki! Egész Győr Téged gyászol!!! Én minden meccseden kint voltam, nagyon bírtam a játékodat. Neked mindig fel lehetett ívelni a labdát, mert tudták a társaid, hogy Te mindig megtartod. Ezért is vitt el a Porto annyi pénzért, amennyit magyar játékosért SOHA nem fizettek még, és azóta sem!!! Emlékszem, egy ETO - Diósgyőr meccsen a 92. percig 0-0 volt az állás, már indultak haza a szurkolók, de te nem adtad fel. NEM!!! A 16-oson megkaptad a labdát, lefordultál a védőről, és bevágtad! Megérdemled, hogy Rólad nevezzék el az ETO stadionját: Fehér Miklós Stadion, Győr! Nyugodj békében!"

[origo]