Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Fülöp Ferenc, az MTK Hungária klubigazgatója felkérte a legutóbb a Ferencvárosnál edzősködő Garami Józsefet, hogy vállalja el ismét a szakmai igazgatói posztot a Hungária körúton - írja a klub honlapja.

Garami József edzőként és szakmai igazgatóként is ért már el sikereket az MTK-val. 1997-ben bajnoki címre vezette a kék-fehéreket, ezután Győrben edzősködött, majd szakmai igazgatóként visszatért a Hungária körútra, ahonnan 2001 decemberében tette át a székhelyét az Üllői útra. A Ferencvárostól a jó szereplés ellenére tavaly decemberben kellett távoznia.

Az MTK honlapja szerint Fülöp Ferenc klubigazgató már a részleteket is tisztázta Garamival, aki kedden ad választ a bajnoki címvédő felkérésére.

- Gondolta volna, hogy ilyen gyorsan visszatérhet az élvonalbeli futballba? - kérdeztük Garamit.
- Nem igazán, hiszen arra számítottam, hogy nyárig pihenek, persze azért nem akartam még nyugdíjba vonulni, egyelőre ugyanis képtelen lennék teljesen elszakadni a futballtól. Egyébként örül az ember, hogy visszahívják oda, ahol egyszer már dolgozott. Főként igaz ez az MTK-ra, ahol különös jelentőséget tulajdonítanak az utánpótlás-nevelésnek. Nem tagadom, jólesik az MTK megbecsülése, amivel egyben a korábbi munkámat is elismerik.

- A fiatalok mellett szakmai igazgatóként mennyire lesz beleszólása az első csapat munkájába?
- Munkakörömnél fogva nyilván ez is a feladataim közé tartozik majd.

- Nem lesz majd fura, hogy ősszel még leginkább legfőbb vetélytársa volt Egervári Sándor, a jövőben viszont kollégakánt tevékenykednek?
- Hiába, ilyen az edzői szakma. Hol itt, hol ott bukkan fel egy tréner. Nehéz egy helyen végigedzősködni egy pályafutást. Ugyanakkor arra büszke vagyok, hogy majdnem minden csapatomnál közel három évet eltöltöttem, azt azonban sajnálom, hogy a Fradinál ez nem adatott meg nekem.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről