Vágólapra másolva!
Soha annyi debreceni szurkoló nem biztatta kedvenceit külföldön, ahányan útra kelnek Bruges-be a Loki belgiumi UEFA-kupa-mérkőzésére. Mint azt Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője elmondta, a február 26-án rendezendő összecsapásra fél óra alatt elkapkodták az ezer belépőt, így újabb 500-at kértek a belga klub illetékeseitől. A Debrecen együttese egyébként jelenleg Cipruson edzőtáborozik, s jó hír, hogy a Crvena zvezdától igazolt Bogdanovic remekül mutatkozott be, a rossz viszont az, hogy Böőr Zoltán és Selymes Tibor is megsérült.

Még két hét hátra van az FC Bruges-Debrecen UEFA-kupa-mérkőzésig, ám a hajdúsági drukkerek körében máris kitört a futball-láz. Mindezt híven jelzi, hogy a belgák által küldött ezer belépőjegyet fél óra alatt elkapkodták a Loki-szurkolók, az újabb igények miatt a DVSC vezetői további 500 belépőt igényeltek a Bruges illetékeseitől, amelynek ügyében - többek között a rendőrség bevonásával - jelenleg is zajlik az egyeztetés.

"Varasdon közel ötszáz, Szalonikiben hatszáz szurkolónk volt jelen, így túlzás nélkül állíthatom, a klub történetében annyi debreceni drukker még nem kísérte el a csapatot, mint ami a belgiumi mérkőzésen várható" - mondta Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője, majd hozzáfűzte: "Miután fél óra alatt elfogyott az ezer belépő, újabb ötszáz jegyet igényeltünk a belga klub vezetőitől, s jelenleg is zajlik az egyeztetés ez ügyben. Ekkora létszám mellett ugyanis a magyar és a belga rendőrségnek is fel kell készülnie szurkolóink indulására, majd a fogadására is. Reméljük, az FC Bruges illetékesei elfogadják kérésünket, és megadják a kért jegyeket."

"A csapat egyébként jelenleg Cipruson edzőtáborozik, sajnos azonban Böőr Zoltán és Selymes Tibor odakint megsérült. Nem kizárt, hogy pénteken mindketten hazatérnek, hiszen csak ekkor jön gép a szigetről, erről azonban Szentes Lázár vezetőedző dönt majd. Ugyanakkor jó hír, hogy a Crvena zvezdától szerződtetett Bogdanovic biztatóan futballozva, két góllal mutatkozott be az első edzőmérkőzésen, kár, hogy ő az UEFA-kupa-meccsen nem léphet pályára, mivel az átigazolási határidő lejárta után került hozzánk" - tette hozzá a debreceni sportvezető.

Jóllehet Lothar Matthäus szövetségi kapitány éppen a Loki országos jelentőségű kupafellépése miatt tekintett el a ciprusi tornán a Debrecen válogatott játékosainak a szerepeltetésétől, a baj így is elérte a piros-fehéreket, Böőr és Selymes sérülését pedig feltehetően Magyarországon vizsgálják ki. A hajdúsági szurkolók ettől függetlenül ellepik majd a festői szépségű Bruges városát, akik repülővel és gépkocsikkal kelnek útra. Jó tudni azonban a drukkereknek, hogy az uniós előírásoknak megfelelően szurkolói kártyával kell rendelkeznie mindenkinek, aki ennek híján van, azok nevét elektronikus úton továbbítják a flamand város rendőrségére.

Bánki József