Vágólapra másolva!
Trond Sollied, az FC Bruges vezetőedzője leginkább Dombi Tibortól tart a Debreceni VSC-MegaForce labdarúgócsapatából a csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzés előtt. Szentes Lázár, a Loki trénere szerint csapatának nincs oka félni belga ellenfelétől, mert az nem okozhat különösebb meglepetést.

"Jól szervezett együttesnek tartom a Debrecent. Játékrendszerüket ismerjük, de a játékosok közül csak azokról hallottunk, akik korábban Belgiumban légióskodtak" - mondta Trond Sollied, a norvég tréner, majd hozzátette: jobban szerettek volna idegenben kezdeni, de csapatának így is tovább kell jutnia a harmadik fordulóból.

"Böőr szervezőkészségére és Dombi gyorsaságára figyeltem fel. Szerencsénkre előbbi sérülés miatt nem léphet pályára, de utóbbira nagyon oda kell figyelnünk. Szeretnénk több góllal nyerni, hogy a visszavágóra nyugodtan utazhassunk."

Szekeres Tamás korábban a Gentnél dolgozott Sollieddal, s mint mondta: nagyon jó szakembernek tartja. A védő szerint szoros eredményre lehet számítani, s legalább olyan jó teljesítményt kell nyújtaniuk, mint Szalonikiben, a második fordulóban. Kiemelte, hogy a sok eső miatt mély talajú lesz a pálya, így sorsdöntő lehet a fizikai adottság, illetve a felkészültség.

A belga városban szerdán időnként ugyan kisütött a nap, de ezt mindig eső vagy havazás követte. Bernáth Csaba szerint a mérkőzést tekintve ez nem kedvez a Lokinak, ugyanis a csapat erőssége a gyors és rövidpasszos játék, amit a mély talajú pályán nagyon nehéz lesz alkalmazni.

Szentes Lázár, a Debrecen vezetőedzője szerint csapatának nincs oka félni belga ellenfelétől. "Alaposan feltérképeztük a Bruges-t, számtalan találkozójukat láttuk videón, egyet pedig személyesen is megtekintettem, így meglepetést nem igazán okozhatnak" - vélekedett a tréner. Hozzátette: a játékosai megfelelően motiváltak, s meg szeretnék mutatni, hogy helyük van Európa futballtérképén. "Az esélyekről felesleges beszélni, úgyis minden a pályán dől el" - jelentette ki határozottan Szentes.

A várható összeállítások:
Bruges: Verlinden - Maertens, Rozehnal, Clement - De Cock, Simons, Ceh, van der Heyden - Victor, Lange, Mendoza.
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger (Flavio Pim), Szekeres, Szatmári - Dombi, Habi, Sándor, Vincze, Halmosi - Bajzát.