Vágólapra másolva!
Mivel a hét végén újabb havazás érte el az országot, így ismét komoly pályagondok merültek fel, ám a Magyar Labdarúgó Ligában már nem szeretnének újabb halasztást. A Kunya György vezette versenybizottság tagja, Mucha József úgy nyilatkozott, hogy a liga az utolsó pillanatig kivár, és megpróbálja figyelembe venni a klubok érdekeit is.

- Elképzelhetőnek tartja, hogy a további csapadékos időjárás miatt újfent eltolják a bajnoki idénynyitót? - kérdeztük Muchát.
- Mi tagadás, nagyon nem szeretnénk, ha újra halasztódna a bajnoki rajt, jóllehet megint az utolsó pillanatig kivárunk, és megpróbáljuk figyelembe venni a klubok érdekeit is. Az eredeti szezonnyitó esetében is így tettünk, s amennyiben utolsóként a soproniak nem adják be írásban a kérelmüket a pálya használhatatlansága miatti halasztás ügyében, fel sem merült volna a program időrendi eltolása. Most viszont már komoly fennakadásokat okozna a versenynaptárban az újabb változtatás, elvégre a lekötött válogatott mérkőzések, a Debrecen UEFA-kupa-fellépése és a Magyar Kupa sorozata is fix időponthoz van kötve, ráadásul a televíziós közvetítésekre is tekintettel kell lenni, azaz komoly gondokat jelentene az újabb halasztás.

- Érthető érvek, ugyanakkor a természeti elemekkel a klubok létesítményvezetői gyakran nem tudnak megbirkózni, amit nyilván megint figyelembe vesznek...
- Természetesen. Mint ahogy a legutóbbi esetben sem vontuk kétségbe, hogy a pályaválasztó csapatoknál mindent megtettek a pálya letakarítása ügyében, sőt elfogadtuk azt az aggályt is, miszerint több millió forintos kár keletkezhetett volna a gyepek állapotában a mély talajon megrendezett bajnokik után. Ugyanakkor bízunk abban, hogy a klubok illetékesei is belátják, nagy zavart okozna a versenynaptárban az újabb halasztást. Noha ez ügyben csak hétfőn születik döntés a ligában, a forduló törlését csak a legvégső esetben hoznánk meg.

- Érkeztek már az egyesületektől javaslatok, hogy halasztani akarják az elmaradt fordulót, netán a 18. körrel kezdődjön a tavaszi idény?
- Igen, érkezett már hozzánk az egyik klubtól írásban olyan kérés, hogy halasszunk, azaz az eredetileg kiírt tizenhetedik körrel kezdődjön a bajnokság a hét végén, pedig elvileg a tizennyolcadik fordulót kellene megrendezni a hét végén. Ez ügyben is hétfőn születhet döntés a liga székházában.

Bánki József