Vágólapra másolva!
Carlos Alberto Parreira brazil szövetségi kapitány nem is titkolta a hazai lapokban, hogy a magyarok elleni mérkőzést egy tesztfellépésnek, kísérletezgetésnek fogja fel, hiszen meg kell végre találnia azt az ideális keretet, amellyel sikerrel vívhatja meg a 2006-os világbajnoki selejtezőket. Lothar Matthäus csak a meccs előtt hirdet kezdőcsapatot.

A Jornal do Brasil című lap természetesen beszámolt a nagy érdeklődésre számot tartott Puskás-stadionbeli edzésről, s továbbra is jelzi mindenkinek, aki még nem tudná a dél-amerikai országban: az eddigi négy találkozás során egyetlenegyszer sem sikerült győznie a selecaónak a magyarok felett.

"A fantasztikus érdeklődés jelzi a brazil labdarúgás erejét, sikereink értékét már az edzésen is lemérhettük. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, nem szabad hírnevünkhöz méltatlanul szerepelni. A legnagyobb célunk persze az, hogy megtaláljuk a vb-selejtezőre a megfelelő embereket. Az alapot a mostani keret szolgáltatja, sokaknak bizonyítaniuk kell még, így sokat fogok cserélni" - mondta Parreira. A brazil lapok nem felejtették el azt sem kiemelni, hogy a közönség nagy része a világbajnok mezében virított a lelátón, s mindenki autogramot szeretett volna kapni kedvenceitől.

Ami már korábban várható volt, a sérült Adriano és Lúcio pótlására nem hívott be senkit a kapitány, így a csatársorban Luis Fabiano lesz Ronaldinho párja, míg a leverkuseni védőt klubtársa, Juan pótolja majd. Mivel a soron következő, argentinok elleni kvalifikáción Gilberto Silva (Arsenal) eltiltás miatt nem szerepelhet, Parreira a lyoni Edmilsont szeretné tesztelni, míg Juninhót várhatóan Renato (Santos) váltja majd. A tervek szerint az újoncok, Bordon, Mancini, Dedé és Edu legalább harmincpercnyi játéklehetőséghez jutnak majd.

Lothar Matthäus szokásához híven csak a mérkőzés előtti órában hirdet kezdőcsapatot, így a Babos - Molnár B., Juhász, Pető Z. - Bodnár, Farkas B., Lipcsei, Bodor - Gera - Torghelle, Kenesei összeállítású gárda csupán provizórikusnak mondható. Nem okozna meglepetést, ha a kezdő tizenegybe bekerülne Stark, Szabics vagy a sérüléssel bajlódó Lőw.

Bár a jegyeket hivatalosan elkapkodták már, mégis lehetett kapni nepperektől. Az RTL Klub információja szerint a hatezer forintos jegyért interneten húsz-huszonöt, a stadionnál délelőtt harmincezer forintot kértek. A rendőrség közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét arra, hogy csak hivatalos forgalmazóktól vásároljanak belépőket, az utcán senki se vegyen jegyet.

Annak ellenére, hogy a jegyek már gyakorlatilag elfogytak, a stadion pénztárai még szerdán is nyitva tartanak. A Stefánia úti és a Dózsa György úti pénztáraknál délután azok vizsgáltathatják meg a jegyüket, akik feketén vásárolták azokat.