Vágólapra másolva!
A szerdai UEFA-kupa-döntő után a spanyolok ünnepelnek, míg a franciák az elmulasztott lehetőséget siratják, és Fabien Barthez kiállítását vitatják. Christophe Bouchet marseille-i elnök levélben fordul az UEFA-hoz Pierluigi Collina játékvezető ténykedése miatt. 

"Lennart Johansson UEFA-elnök mellett néztem a mérkőzést, ő is meghökkent a piros lapnál" - mondta az OM első számú vezetője a L'Equipe-nek. Az első játékrész hosszabbításában Barthez felrúgta az őt kicselező Mistát, ezért kellett elhagynia a pályát. A megítélt büntetőt Vicente értékesítette, majd a szünet után Mista is betalált, így a spanyol bajnok FC Valencia 2-0-ra nyerte a göteborgi finálét.

Bouchet hozzátette: meglepődött Collina meccs utáni viselkedésén is. "Szinte egyenként köszöntötte a Valencia játékosait, Amadeo Carbonit majdnem meg is puszilta. A spanyolok pedig megtapsolták őt... Ezeket a tényeket is megemlítem majd a levelemben" - jegyezte meg az elnök.

A francia kommentárok azt is élesen kritizálják, hogy háromszor sújtják szankcióval Barthezt a szabálytalanság miatt. A piros lap és a büntető mellett szinte biztos, hogy eltiltás is vár rá. "Régóta mondom, hogy rossz az ilyen szabály, a háromszoros büntetés. Pedig csak egyszer szabálytalankodott a játékos" - mondta Michel Platini a tekintélyes francia sportnapilapnak, a L'Equipe-nek.