Vágólapra másolva!
Nyilas Elek, a Győr középpályása jövő héten, a bajnokság utolsó fordulóját követően elköszön az aktív labdarúgástól. A 35 éves játékos bajnoki címet nyert a Vác és a Ferencváros együttesével, a Bajnokok Ligájában a fővárosi zöld-fehérek legjobbjai közé tartozott, játszott külföldön és tizennégy alkalommal a válogatottban is szerepet kapott.

- Nagy reményekkel érkezett Győrbe, nem érzi elhamarkodottnak a visszavonulását? - kérdeztük Nyilast.
- Egyáltalán nem, ez a realitás. El kell fogadnom, hogy felettem is eljártak ez évek, ráadásul a mai magyar futballt már nem az a légkör veszi körül, amit korábban megszoktam. Persze a sikerek is hiányoznak, remélem, a jövőben azért még lesz ebben részem.

- Milyen minőségben, edzőként?
- Nem kizárt, de egyelőre a családdal szeretnék minél több időt eltölteni, ugyanis az utóbbi években sokat kellett nélkülözniük az edzőtáborok és a külföldi mérkőzések miatt.

- Gyerekeknél vagy felnőtteknél szeretne inkább edzősködni?
- Szívem szerint a gyerekeknél. Győrben a vezetők jelezték, hogy számítanak rám ezen a téren, ám nem szeretném elkapkodni a döntést, mivel Gödön lakunk a családdal, és minden ahhoz a környékhez köt. Az azonban biztos, hogy a sportágtól képtelen leszek elszakadni. A bajnokin címek, a Fradival a Bajnokok Ligájában való szereplés és a válogatott mérkőzések kitörölhetetlen emlékek maradnak, és úgy érzem, tartozom annyival a magyar futballnak, hogy valamit visszaadjak a sok szép élményből. Persze a visszavonulásig van még két meccsem az ETO-ban, melyeket szeretnék tisztességgel és főként győzelemmel letudni.

Bánki József