Vágólapra másolva!
Tizenkét éve vártak a futsalbajnoki címre a Rubeola együttesének játékosai, amit a Cső-Montage elleni döntőben büntetőpárbaj végén idén meg is szereztek, ám a csömöri kispályás csapat öröme nem lehet felhőtlen, mivel a vesztes fél megóvta a finálét. Mindez Mucha József, a Ferencváros hajdani válogatott labdarúgójának, majd edzőjének, a Rubeola jelenlegi szakvezetőjének szavaiból derült ki.

A rutinos tréner szerint az ellenfél képtelen elviselni hegemónája megszakítását. Mucha elmondta: amennyiben csapatára nézve elmarasztaló, az eredményt megváltoztató ítélet születik, készek a legfelsőbb fórumig elmenni sikerük érvényesítéséért.

- Meglepte, amikor értesült az óvásról?
- De még mennyire, hiszen az izgalmas büntetőpárbaj végén az ellenfél játékosai gratuláltak, s még azt is hozzátették, megérdemelten nyertünk. Ezek után villámcsapásként ért bennünket az óvás híre.

- Mi a vita tárgya?
- Két okot neveztek meg ez ügyben, az egyik jogosulatlan szereplés, a másik, hogy a hosszabbítás első félidejének a végén kipattant perpatvarban Zsámár Lászlót kiállították, s a második felvonást nem emberhátrányban kezdtük. Igen ám, de holtidőben történt kiállításról volt szó, ebben az estben pedig másként rendelkezik a szabálykönyv. Mindenesetre a részleteket elemezze csak a bizottság, a lényeg, hogy riválisunk a gratulációk dacára is még mindig akadékoskodik. A pályán ugyanis jobbak voltunk. Négy találkozásunkból kétszer nyertünk, két meccs döntetlenre végződött. A tavalyi kupadöntőben mi is büntetőkkel kaptunk ki, ami valóban mindig lutri, ám mi képesek voltunk elviselni a vereséget.

- Játékosai nagyon elkeseredtek a történtek után?
- Az nem kifejezés. Berecz Gabi, aki rutinos kapusnak számít, sírt a lefújást követően, hiszen mint mondta, mindig arra várt, hogy futsalban magyar bajnok legyen. Ez a csapat baráti társaságként tizenkét éve alakult meg, és ez az első bajnokin aranyérme. Már csak a játékosok miatt, akik mindenképpen erkölcsi győztesei az idei szezonnak, a legvégsőbb fórumig készek vagyunk elmenni az igazunkért, amennyiben mégis megváltoztatnák az eredményt. Amit nem mellékesen a pályán értünk el hangsúlyozottan izgalmas körülmények közepette, az utolsó pillanatig kiélezett büntetőpárbaj végén. Nekünk ilyen esélyünk a bajnoki címre az életben nem lesz, ráadásul a mi csapatunk nem prémiumért futballozik.

- Fordítsuk meg a kérdést: hasonló esetben önök is beadták volna az óvást?
- Biztosan nem. Erre bizonyíték, hogy mi megtanultunk veszíteni is. De csak a pályán.

Bánki József