Vágólapra másolva!
A Norvégiában légióskodó Kovács Pétert korábban több brit nagycsapattal (Portsmouth, Leicester, Sunderland, Rangers) is szóba hozták, s noha a magyar EU-tagság miatt már gond nélkül Nagy-Britanniába szerződhetne, most úgy tűnik, országon belül vált egyesületet.

A Tromsö - a nagyhírű Rosenborgot is két ponttal megelőzve - meglepetésre jelenleg vezeti a norvég bajnokságot, ám Kovács Péter az edző új, egycsatáros taktikája miatt az utóbbi időben nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. Ráadásul az éllovas klub új csatárt kíván szerződtetni, mégpedig a kanadai Patrice Berniert a Moss FK-tól, s ha ezt az üzletet nyélbe üti a Tromsö, akkor az [origo] információi szerint Kovácsot eladja a klub.

A legkitartóbb érdeklődő a Viking Stavanger, amelyet nagyobb csapatnak tartanak Norvégiában a Tromsönél, ám idén nem megy jól az együttesnek, hiszen mindössze kilencedik a 14 csapatos bajnokságban. A gárda 14 bekapott góljával nincs is gond, de az eddig szerzett 12 találatot kevesli a vezetőség. Ezért akarják leigazolni a kétszeres magyar válogatott csatárt, aki tavaly remekelt a Tromsöben, idén viszont csak egyszer szerepelt kezdőként, igaz, csereként beállva kétszer is eredményes volt. Kovácsért 350 ezer eurót (85 millió forint) kér a Tromsö.

"Valóban közel állok a klubváltáshoz, ám a Vikingen kívül még további 6-7 norvég csapat érdeklődik irántam. Ezen kívül még Angliáról sem mondtam le, de a kispadról nehéz lenne oda szerződni. Bár még most is több brit csapat szerződtetni kíván, úgy gondolom, számomra az lenne a legjobb, ha elhagynám a Tromsőt, és egy másik norvég klubból, sok góllal a hátam mögött igazolnék a szigetországba. Mert például egy gólkirálynak sokkal könnyebb csapatot találnia és jó szerződést kötnie, mint egy kispadon ücsörgő játékosnak" - nyilatkozta Kovács Péter.

A csatár nem tagadja, szívesen szerződne a Stavangerhez, hiszen gyönyörű városnak tartja, de mint az [origo]-nak elmondta, még semmi sem biztos, a kanadai csatár érkezése sem, ami valóban alapfeltétele annak, hogy elhagyhassa jelenlegi klubját. Ő viszont mindenképpen távozni akar, és egy norvégiai klubváltás után már feltétlenül Anglia felé akarja venni az irányt.