Vágólapra másolva!
Pénteken még Brüsszelben volt Dragóner Attila, szombaton azonban már a portugál Vitoria Guimaraes edzőközpontjában bukkant fel a válogatott középhátvéd. Tette azért meglepő, mert - mint azt Bognár Györgytől, a játékos menedzsertéről megtudtuk - az FTC védője pénteken aláírt a belga Molenbeek együtteséhez. A belga klub vezetői körében teljes a döbbenet, míg Bognár György szerint Dragóner lépése érthetetlen.

Az [origo]-nak pénteken még derűsen nyilatkozott Dragóner, hogy a brüsszeli Molenbeeknél milyen kedvesen fogadta az elnök, majd bemutatták őt az újságíróknak is, ehhez képest másnap már Portugáliában, a Vitoria Guimaraes csapatánál volt. Ekkor sokan arra gondolhattak, hogy csak kikapcsolódni ment az észak-portugáliai városba Dragóner, vagy nem írt alá a belgákhoz, ezért mert más csapatnál is szerencsét próbálni.

Azonban gyorsan kiderült, hogy egyikről sincs szó, hiszen a magyar játékos megszólalt az egyesület honlapján: "Lipcseivel a Ferencvárosban, Fehér Miklóssal a magyar válogatottban játszottam együtt, és mindketten elmondták, hogy Portugáliában milyen kedvesek az emberek" - mondta a védő, majd még pár szóval méltatta a portugál válogatottat.

A Guimaraesnél minden bizonnyal kedvelhetik a magyar futballistákat, hiszen tavaly éppen Lipcsei Péter szerződtetését erőltették a klub vezetői, ez azonban végül nem jött össze. Dragóner esete után azonban Belgiumban egészen más a magyar játékosok megítélése.

Bognár György, a játékos menedzsere - aki annak idején Lipcsei portói szerződésénél is segédkezett - elmondta: "Dragóner bizony kettő plusz egy évre aláírt a Molenbeekhez, ami után kezet fogott az elnökkel. Az útleveléről és a szerződésről fénymásolat készült, majd az iratokat be is adták a belga szövetségbe. Ezek után felhívott egy portugál újságíró barátom, aki jelezte, hogy Dragóner Guimaraesben van, de eleinte nem akartam elhinni a történetet. Amint megtudtam, hogy valóban Portugáliában tárgyal, felhívtam a három vezető belga lapot, és tájékoztattam őket az ügyről, mivel nem akartam, hogy a nevemet is felhasználják az eset során, és nem szerettem volna, ha még ennél is tovább romlik a magyarok megítélése Belgiumban. Sajnos erre egyre kevesebb az esély, mivel a Molenbeek vezetői körében teljes a döbbenet, és a magyar futballisták eddig sem túl jó renoméját még inkább elrontotta Dragóner."

"A Molenbeek elöljárói szombat este várták őt a megbeszélt találkozóra, hiszen vasárnap már a hollandiai edzőtáborba ment volna a csapattal, de legnagyobb megrökönyödésükre ők is még aznap értesültek a portugáliai utazásról. Itt ilyen nem fordulhat elő, és a brüsszeli klub vezetői fontolgatják is, hogy az ügyben a FIFA-hoz fordulnak. Amennyiben viszont a nemzetközi szövetség belefolyik a történetbe, semmi jóra nem számíthat Dragóner, elvégre az aláírt szerződés errefelé szent. Nem elég, hogy a magyar labdarúgás eredményei silányak az elmúlt években, ezzel az üggyel még a korrektségünk is tökéletesen megkérdőjeleződik. Dragóner telefonja péntek óta ki van kapcsolva, ami sunyiságra utal, hiába küldtem el egyik barátját a budapesti lakására, hétfő délutánig még nem jelentkezett sem nálam, sem a belga vezetőknél. Én sok linkséget tapasztaltam már a magyar futballban, ez azonban több annál, Dragóner tette primitívségre utal, hogy aláírt szerződéssel a zsebében másnap repülőgépre ül, és egy másik csapattal tárgyal. Ettől függetlenül megpróbálom rábeszélni a Molenbeek vezetőit, hogy legalább szombatig várjanak a játékosra. Remélem, sikerrel járok" - tette hozzá Bognár György.

Bánki József