Vágólapra másolva!
1-1-es döntetlent játszott a listavezető Balaton FC a Békéscsaba vendégeként, az Arany Ászok Liga első tavaszi fordulójának nyitó mérkőzésén. Az MTK Juhász duplájával verte az Illéssel megerősödött Haladást, a Zalaegerszeg-Pécs "jégcsata" nem hozott gólt. A Megyeri úton a pálya játékra alkalmatlannak bizonyult, így az Újpest-Győr mérkőzés elmaradt.

Arany Ászok Liga, 17. forduló:
Békéscsabai Előre FC - Balaton FC 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 3000 néző
vezette: Szabó Zs.
Békéscsabai Előre FC: Simunic - Schindler, Vilotic, Grujic, Valentényi - Kovács N., Simon, Kovács B. (Bánföldi 64.), Tóth Gy. (Hoffmann 68.) - Javrujan, Miculescu
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Juhász (Kőrösi 80.), Kovács P., Virág, Usvat - Vörös (Sipeki 87.), Sitku (Potemkin 89.)
gól: Tóth Gy. (38.), illetve Juhász (48.)
sárga lap: Vilotic (43.), illetve Radics (30.), Hegedűs (32.), Juhász (37.), Sitku (53.), László (84.)

18. perc: Sitku vállalkozott elsőként arra, hogy a kapu felé lőjön, ám 14 m-es lökete a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

21. perc: Tóth Gy. 18 m-ről a bal alsó sarkot célozta meg, de Csernyánszki hárított.

27. perc: egy szögletet követően Grujic 10 m-ről fejelt a kapu fölé.

38. perc: Tóth Gy. szabadrúgásból a kapu előterébe lőtte a labdát, amely - anélkül, hogy bárki is hozzáért volna - a bal alsó sarokban kötött ki (1-0).

48. perc: Usvat beadását követően Juhász közelről a kapuba fejelt (1-1).

54. perc: Tóth Gy. 14 m-ről a keresztlécet találta telibe.

76. perc: Hoffmann 14 m-ről, a balösszekötő helyéről éppen csak mellé lőtt.

Nagyon nehezen lendültek játékba a csapatok, 20 percig még a kaput sem találták el. A félidő második felében viszont felélénkült a játék, és az addig is veszélyesebbnek bizonyuló Békéscsaba megérdemelten szerezte meg a vezetést.

A második 45 perc alacsony színvonalú játékot hozott, ekkor már ritkán kerültek veszélybe a kapuk.