Vágólapra másolva!
A topligák közül a német és az olasz bajnokságban is hétközi fordulót rendeznek, és mindkét versengésben izgalmasnak tűnő párharcok következnek. A Bundesligában a Bayern-Wolfsburg és a Stuttgart-Werder rangadó, Itáliában pedig a Juventus és a Roma, azaz Fabio Capello tavalyi és idei gárdájának összecsapása emelkedik ki.

A Wolfsburg még soha nem nyert a müncheni Olimpiai stadionban a Bayern vendégeként, sőt pontot is csak egyszer szerzett az eddigi hét mérkőzésen. Most jó eséllyel indulnak harcba a Farkasok, hiszen listavezetőként látogatnak a bajorokhoz, akik eddig öt pontot elszórtak hazai pályán (Hertha 1-1, Schalke 0-1). A rekordbajnoknál Ballack valószínűleg kihagyja a találkozót, várhatóan Schweinsteiger lesz a helyettese, de Scholl neve is felmerült.

A második helyezett Stuttgartra is rangadó vár, Szabics Imre együttese a bajnok Werder Brement fogadja a Gottlieb Daimler-stadionban. Az előző idényben szenzációs mérkőzésen 4-4-es döntetlent játszott a két élgárda, és a svábok elég rég nyertek hazai pályán a Bremen ellen, utoljára a 2000/2001-es idényben, 2-1-re. Az eltiltott Stranzl helyét Delpierre veszi át a védelemben, de Meissner játéka is kérdéses, Szabics az előzetes információk alapján a kispadon kezd. A Werdernél a bokaszalag-szakadást szenvedő Borowski a legújabb hiányzó, Thomas Schaaf Baneckit játszatja a jobboldali középpályás posztján.

Egy másik magyar érdekeltségű csapat, a Bódog Tamást sérülés miatt nélkülöző Mainz hétvégén elvérzett a Schalke otthonában, ezúttal a Rostock ellen javíthat az ötödik helyen álló újonc. A Schalke csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a Mainz mögé, az FTC leendő ellenfele Nürnbergben vizitál, ahol várhatóan az Asamoah, Sand, Aílton trióval rohamoznak majd a királykékek.

A Dortmundnak eddig nem sok babér termett Berlinben, 19 alkalomból mindössze háromszor zárták teljes sikerrel a túrát a Ruhr-vidékiek, akik idén várakozáson alul szerepelnek, és csak a tizenötödikek. A Hertha három ponttal előzi meg a Dortmundot, így garantáltan nagy csatát vív majd a két alakulat, és ha hinni lehet az előzetesen megadott kezdőcsapatnak, akkor Dárdai Pál az első perctől a pályán lehet a fővárosiak színeiben.

A Bayern Leverkusen otthon szépen gyűjtőgeti a pontokat, így a Bielefeld ellen is esélyesebbnek tűnik, ám nem lehet leírni az Arminiát sem, mert a sokak által tuti kiesőnek tartott újonc a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, ezzel épp a Leverkusent szorította maga mögé. A Hamburg Thomas Doll-lal a kispadon meglepetésgyőzelmet aratott Dortmundban, a Freiburg ugyanakkor megszakította a Stuttgart veretlenségi sorozatát, kérdés melyik klub jön ki jobban az egymás elleni mérkőzésből.