Vágólapra másolva!
A Serie A 10. fordulójának vasárnapi játéknapján hét helyszínen is döntetlen született, egyedül a 7 gólt hozó Lecce-Udinese (3-4) találkozón nem. A Milan nem tudta igazán kihasználni a Juventus szombati botlását, hazai pályán ugyanis csak 1-1-et játszott a Romával, így a torinóiak még mindig négy ponttal vezetik a bajnokságot.

Az Internazionale a tizedik fordulót követően is veretlen az olasz labdarúgó-bajnokságban, ám "szokásához híven" a Fiorentina otthonában is csak döntetlent ért el. A Bajnokok Ligájában már nyolcaddöntősnek számító kék-feketék eddig nyolc pontosztozkodás mellett mindössze két sikert könyvelhettek el a Serie A-ban. A vendégek egyenlítő találatát a brazil Adriano szerezte, aki ezzel - Bozsinovval karöltve - második a góllövőlistán.

A bolgárok 18 éves tehetsége Leccében kétszer talált be az Udinese ellen, de ez is kevés volt csapata győzelméhez, a vendégek ugyanis - nagyszerű és fordulatos mérkőzésen - 4-3-ra győztek. A mindent eldöntő gól a 92. percben született büntetőből. A mezőnyben egyedüliként továbbra is nyeretlen az újonc Atalanta, amely ezúttal hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Sampdoria ellen.

Meglepetésre a Milan hazai pályán csak döntetlent ért el a mostanában gyengélkedő Roma ellen a 10. forduló rangadóján. A piros-feketék az első félidőben hatalmas fölényben futballoztak, s Andrij Sevcsenko révén vezetést szereztek: az ukrán Aranylabda-várományos a jobbszélen villámgyorsan végigszáguldó Cafú beadását fejelte Pelizzoli kapujába 7 méterről. A vendégek csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy nem kerültek egygólosnál nagyobb hátrányba.

A második játékrészre feljavultak a fővárosiak, s Vincenzo Montella igen hamar egyenlített: a góllövőlistát 9 góllal vezető csatár a rendkívül körülményes Milan-védelem megingását, no meg Nesta óriási hibáját kihasználva először a kapufát találta 12 méterről telibe, a kipattanót azonban egyből a hálóba juttatta. Ezt követően mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a győztes gól megszerzésére, ám a helyzetek kimaradtak. A címvédő milánóiak különösen bánhatják az elhullajtott két pontot, hiszen így csak négy pontra sikerült megközelíteni a listavezető Juventust, amely szombaton a Reggina otthonában szenvedte el idénybeli első vereségét.

Serie A, 10. forduló:
AC Milan - AS Roma 1-1 (1-0)
Milan: Dida - Cafú, Nesta, Maldini, Pancaro (Costacurta, 64.) - Gattuso, Pirlo, Kaká, Seedorf (Ruí Costa, 66.) - Sevcsenko (Crespo, 46.), Tomasson.
Roma: Pelizzoli - Sartor (Scurto, 81.), Ferrari, Dellasz (Mexes, 46.), Cufré - Mancini, Aquilani, De Rossi, Delvecchio (De Martino, 21.) - Totti, Montella.
gól: Sevcsenko (6.), illetve Montella (48.)

Atalanta - Sampdoria 0-0

Bologna - Messina 2-2 (1-2)
gól: Loviso (30.), Cipriani (54.), illetve Di Napoli (4.), Amoruso (33.)
piros lap: Parisi (57., Messina)

Cagliari - Livorno 0-0
piros lap: Giallombardo (61., Livorno)

Fiorentina - Internazionale 1-1 (1-0)
gól: Dainelli (26.), illetve Adriano (81.)
piros lap: Stankovic (85., Internazionale)

Lazio - Siena 1-1 (0-0)
gól: Couto (47.), illetve Portanova (67.)

Lecce - Udinese 3-4 (1-1)
gól: Bozsinov (35., 57.), Vucinic (89.), illetve Jankulovski (44., 92., 11-esből), Di Natale (72.), Iaquinta (78.)

Palermo - Parma 1-1 (0-1)
gól: Gonzales (74.), illetve Gilardino (37.)

[origo]/(MTI)