Vágólapra másolva!
Meglepetésre a középmezőnyhöz tartozó Hamburg simán, 3-1-re legyőzte a forduló előtt még éllovas Wolfsburgot, így a következő körig mindenképpen a Bayern München vezeti a német labdarúgó-bajnokságot.

A Farkasok szempontjából parádésan kezdődött a mérkőzés, hiszen már az első percben vezetést szereztek, ám a félidő hajrájára alaposan feljavuló hazaiak öt perc leforgása alatt fordítottak. A második játékrész derekán, Quiroga kiállítását követően a Wolfsburg tíz emberre fogyatkozott, s így már nem volt meglepő, hogy a rendes játékidő lejárta után tovább növelte előnyét a Hamburg.

Barbarezék két helyet ugrottak a tabellán, s jelenleg tizedikek, míg az idényt parádésan kezdő zöld-fehérek nem tudták visszaelőzni a szombaton a Kaiserslautern ellen 3-1-re diadalmaskodó Bayern Münchent.

A játéknap másik mérkőzésén a Nürnberg otthoni környezetben 1-1-es döntetlent játszott az idény meglepetéscsapatával, az ötödik helyezett Hannoverrel. A hazaiak pontot érő találatát - a meccs hajrájában - a góllövőlistát 11 góllal vezető szlovák Marek Mintal szerezte.

Bundesliga, 14. forduló:
Hamburg - Wolfsburg 3-1 (2-1)
gól:
Van Buyten (40.), Barbarez (45.), Romeo (92.), illetve Brdaric (1.)
piros lap:
Quiroga (71., Wolfsburg)

Nürnberg - Hannover 1-1 (0-0)
gól:
Mintal (81.), illetve Stendel (56.)