Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 19.40 órakor Zürich érintésével utazik el a jövő heti thaiföldi tornára, a vendégeket erősítő kerettag Vadócz Krisztián érdeke ellenére mégis 18 órakor kezdődik az Arany Ászok Liga Ferencváros-Budapest Honvéd mérkőzése.

A fővárosi derbit eredetileg is vasárnap 11.30-ra írta ki a liga, a Ferencváros azonban kérte, hogy később legyen a kezdés, mivel csütörtökön 18.15-kor a Schalke otthonában lép pályára. A nemzetközi szabályok értelmében két tétmeccs között 72 óra pihenő jár a csapatoknak. Az MLL méltányolta a kérést, de most Lothar Matthäus szövetségi kapitány azt szeretné, hogy Vadócz miatt mégis délelőtt kezdődjön a rangadó. A válogatott és a magyar futball érdekeire való tekintettel a Ferencváros ugyan hozzájárult a délelőtti kezdéshez, kedden késő délután mégis eldőlt, hogy marad a vasárnap kora esti kezdés.

Matthäus együttesének mindkét találkozóját élőben közvetíti a Sport2: kedden 14.30-tól Szlovákia az ellenfél, míg a csütörtöki helyosztón, 13.30-tól Thaiföld vagy Észtország következik.

Keretet hirdettek a szlovákok is, Dusan Galis szövetségi kapitány ligaválogatottjába mindössze két légiós, a svéd Djurgardens labdarúgója, Juraj Dovicovic, illetve a szentpétervári Zenitben szereplő Martin Skrtel kapott meghívást, azaz a névsorban nincsenek ott a nyugat-európai klubokban futballozó játékosok.

A szlovák válogatott bő kerete

Peter Dolezaj, Marián Cisovsky, Dusan Sninsky, Martin Durica, Stanislav Sesták, Miroslav Barcík, Ivan Bartos, Ivan Trabalík (mind Zilina), Rudolf Urban, Stefan Zosák, Marián Had, Igor Zofcák (mind Ruzomberok), Ján Kozák, Ján Durica, Branislav Fodrek, Borbély Balázs, Jozef Kotula (mind Artmedia Bratislava), Michal Pancík, Martin Jakubko, Radovan Kulík (mind B Bystrica), Andrej Porázik, Matej Izvolt (mindkettő Dubnica), Ivan Belák (Púchov), Juraj Dovicovic (Djurgardens), Martin Skrtel (Zenit), Németh Krisztián (FC Rimavská Sobota)



Ami érdekesség, 1999-ben a magyar ligaválogatott már szerepelt a Király-kupán, s végül a negyedik helyen zárt. A csoportban akkor a Koreai NDK ellen 2-2-t, Thaiföld ellen 3-3-at játszott, míg a brazil olimpiai válogatottól 6-0-ra kapott ki. A harmadik helyért újra Thaiföld ellen kellett pályára lépnie Tóth Miklóséknak, s 3-1-es vereséget szenvedtek.

Thaiföld egyébként a decemberi Tigris-kupára készül (amelyet 1996-ban, 2000-ben és 2002-ben is megnyert), a tízcsapatos délkelet-ázsiai viadalon a B csoportba kapott besorolást, ellenfele Myanmar, Kelet-Timor, Malajzia és a Fülöp-szigetek lesz. Az A csoportban a házigazda Vietnam mellett Szingapúr, Laosz, Kambodzsa és Indonézia szerepel.

[origo] / (MTI)